Cuba Libre, un cocktail cu aromă de Havana
Această băutură este una care a făcut istorie în anii '70-'80, însă a revenit la modă în anii 2000, sub denumirea de „Cola cu rom“. După cum îi spune şi denumirea, este un cocktail originar din Cuba şi se bea, de preferat, în zilele însorite.
Această băutură este una care a făcut istorie în anii '70-'80, însă a revenit la modă în anii 2000, sub denumirea de „Cola cu rom“. După cum îi spune şi denumirea, este un cocktail originar din Cuba şi se bea, de preferat, în zilele însorite.Ingrediente
150 ml Cola
30 ml rom alb
20 ml zeamă de lămâie
2 cuburi de gheaţă
1 lămâie
Mod de preparare
Se freacă marginea paharului cu o lămâie, după care se adaugă cuburile de gheaţă.
Turnăm în pahar zeama de lămâie, romul şi cola. Tăiem lămâia în bucăţi egale şi punem în pahar 2-3 felii.
Pe marginea paharului punem o altă felie, pentru decor, şi folosim un pai pentru a savura băutura.