Colțul de relaxare perfect la tine acasă: pași simpli de urmat
Casă şi familie · Acasa / 23.10.2024

Cu toţii avem nevoie de câteva momente de respiro din când în când. Fie că ne bucurăm de un hobby, fie că citim, ne uităm la TV sau medităm, momentele în care readucem atenţia către noi şi către prezent sunt preţioase. De aceea, un colţişor de relaxare acasă este întotdeauna o idee bună, indiferent de stilul de viaţă ales.

Ca să ai micul tău colţ de relaxare acasă, foloseşte paşii de mai jos pentru inspiraţie:

Alege locul potrivit


Colţişorul tău de relaxare poate să fie un spaţiu dintr-o cameră sau o cameră în sine, în funcţie de compartimentarea casei şi de preferinţele tale. Un colţişor pe balcon unde poţi citi, medita, scrie sau picta reprezintă o variantă excelentă, însă la fel de bună este şi varianta în care transformi livingul sau dormitorul în oaza ta de relaxare.

Dacă îţi doreşti să transformi dormitorul în sanctuarul tău de relaxare, va trebui să porneşti de la mobilier. Un pat pentru dormitor confortabil este primul pas. Paturile pentru dormitor cu design clasic, în nuanţe neutre, din materiale de calitate, reprezintă cea mai inspirată alegere. Fie că
vrei un pat tapiţat, fie că vrei un model din lemn sau MDF, este esenţial să pui accent pe confort.

După ce ai ales patul pentru dormitor, va trebui să te ocupi şi de dulap, noptiere şi alte accesorii. Dulapul pentru dormitor trebuie să fie spaţios, fără a sufoca camera, în timp ce noptierele se aleg de obicei în concordanţă cu dimensiunile patului.

Colţişorul tău de relaxare va fi mai uşor şi mai ieftin de creat dacă optezi pentru mic spaţiu dintr-o cameră deja amenajata. Spre exemplu, să aşezi câteva perne de podea în balcon, alături de un lampadar şi câteva etajere reprezintă un proiect uşor de pus în practică şi prietenos cu bugetul.


Organizează spaţiul în stil minimalist


Stilul minimalist este despre linii curate, spaţii aerisite şi simplitate, aşa că se potriveşte de minune pentru a amenaja un loc de relaxare. Caută piese de mobilier cu design cât mai simplu, în nuanţe neutre. Poţi alege un pat pentru dormitor de dimensiuni mici, perne de podea, canapele, fotolii sau chiar un divan.

În general, stilul minimalist are la bază culori neutre, ce transmit ideea de linişte şi apropiere de natură, precum bej, verde închis, gri, alb mudar sau roz prăfuit. Desigur, dacă îţi doreşti să dai o pată de culoare spaţiului, poţi să foloseşti piese de decor în nuanţe tari, de la vaze şi până la covoare sau tablouri.


Păstrează colţişorul de relaxare cât mai aerisit şi nu îl încărca cu mobilier şi accesorii, astfel încât să obţii o amenajare minimalistă. Acest lucru te va ajuta şi să te relaxezi cum se cuvine, unde mai pui că sporeşte şi productivitatea.

Decorează cu plante verzi


Spaţiul de relaxare de acasă te poate aduce mai aproape de natură dacă alegi să decorezi cu câteva plante verzi. Plantele sunt utile în orice casă, deoarece contribuie la imbogățirea aerului cu oxigen, iar ca bonus decorează cu succes orice încăpere. Poţi să alegi orice plantă doreşti, însă dacă nu ai timp să te ocupi de îngrijirea ei, cea mai bună variantă este aloe vera. Aloe vera este uşor de întreţinut, se pretează pentru orice tip de amenajare şi te va ajuta să aduci natura mai aproape de tine chiar şi într-un spaţiu interior.


Creează atmosfera pe care ţi-o doreşti


Închide ochii şi imaginează-ţi spaţiul de relaxare perfect. Cum arată? Ce emoţii îţi trezeşte? Ţi-l imaginezi că pe un loc cozy unde să citeşti sau ca pe un sanctuar pentru hobbyul tău sau poate pentru sport? Spaţiul tău de relaxare poate să aibă atmosfera pe care ţi-o doreşti, trebuie doar să îţi dai seama ce anume ţi se potriveşte.

Odată ce ai decis ce atmosferă îţi doreşti, încearcă să aduci în colţişorul tău de relaxare toate accesoriile şi obiectele necesare pentru a o crea. Poate fi vorba despre cărţi, mobilier, electronice, haine sau orice altceva îţi trece prin minte.

Păstrează căştile la îndemână


Spaţiul tău de relaxare este despre linişte şi armonie, însă uneori nu poţi să ai certitudinea că nu apare niciun zgomot care să te deranjeze. De aceea, păstrează întotdeauna o pereche de căşti la îndemână în respectivul loc. Astfel, vei putea să asculţi muzica preferată sau un podcast ori să foloseşti căştile pentru funcţia lor de atenuare a zgomotului.

Bineînţeles, în afară de căşti, mai poţi opta şi pentru dopuri de urechi. Acestea au un preţ prietenos şi funcţionează minunat când ai nevoie de linişte.

Primul pas pentru a avea colţişorul tău de relaxare acasă este să alegi locul potrivit. Mai apoi, organizează spaţiul în stil minimalist, pentru a-l păstra aerisit şi încearcă să creezi o atmosferă care să îţi reflecte personalitatea. Nu uita nici de piesele de decor, pe care le poţi folosi pentru a da culoare spaţiului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro