30
Casa ta. Cum să-ţi amenajezi o bucătărie în stil industrial. 30 de imagini
Acest tip de design impune eliminarea tuturor elementelor decorative, pentru a obţine un spaţiu cât mai degajat şi mai uşor de întreţinut.
Dacă există un stil care sărbătoreşte modestia, accesibilul şi utilul în acelaşi timp, atunci stilul industrial este acesta. Ceea ce cu decenii în urmă a fost conceput ca un mediu propice muncii s-a transformat într-un stil distinct, care îşi dovedeşte cu adevărat simplitatea şi frumuseţea în bucătărie, prin interioare care combină estetica modernă şi minimalistă cu elemente industriale. Specialiştii evivo.ro îţi spun care sunt cele mai importante aspecte de care să ţii cont dacă ai în plan amenajarea bucătăriei în stilul industrial.
„Motivele pentru care bucătăriile tradiţionale, inspirate de stilurile rustic, country sau provence, la mare căutare în ultimii ani, au fost umbrite anul acesta de cele amenajate în stil industrial, care ţin în mare parte de simplitate, utilitate şi întreţinere. Bucătăriile moderne combină o estetică deosebită cu funcţii inteligente pentru a uşura sarcinile cotidiene şi a se plia cât mai mult pe nevoile omului contemporan. De la materialele folosite, până la finisaje şi decoraţiuni, stilul industrial necesită o armonie indispensabilă între o eleganţă modernă şi un primitivism controlat ce se obţine prin achiziţii de bună calitate în primul rând
”, explică Marius Popescu, specialist evivo.ro.
De câteva elemente trebuie să ţii cont atunci când vrei să-ţi amenajezi o bucătărie în astfel de tendinţe. Stilul industrial înseamnă, înainte de toate, texturi şi originalitate.
Sobrietatea unei bucătarii minimaliste poate fi subliniată cu ajutorul finisajelor în nuanţe de gri şi alb. Pentru pardoseli se poate alege gresie, duşumea, parchet sau piatră naturală de culoare gri, iar pereţii pot fi zugrăviţi în alb.
Quartzul este materialul care înlocuieşte tradiţionalele blaturi de lucru din granit. Disponibile într-o varietate mare de culori, blaturile din quartz compozit au o mulţime de calităţi, cele mai importante dintre acestea fiind aspectul deosebit şi lunga durată de viaţă.
Deşi moderne, chiuvetele de inox pierd teren în fata chiuvetelor din material compozit, din acelaşi quartz ca şi blatul sau din granit, acestea fiind printre recomandările specialiştilor. Şi pentru că tot veni vorba despre chiuvete, trebuie spus ca bateriile bucătăriilor moderne industriale urmăresc aceeaşi notă de simplitate, dar în acelaşi timp originalitate.
Designul minimalist al bucătăriilor impune eliminarea tuturor elementelor decorative, pentru a obţine un spaţiu cât mai degajat şi mai uşor de întreţinut, astfel încât uşile şi sertarele dulapurilor vor fi dotate cu sisteme de închidere şi deschidere prin apăsare. O altă caracteristică a bucătăriilor minimaliste moderne sunt dulapurile suspendate cu uşi din sticlă mată care contribuie la mărirea vizuală a spaţiului, reflectând în acelaşi timp lumina.
Tot pentru degajarea vizuală a bucătăriei se vor căuta soluţii de integrare şi de mascare a tuturor obiectelor electrocasnice în mobilierul minimalist. Alte elemente care pot completa decorul unei bucătarii moderne, subliniindu-i liniile severe şi designul minimalist sunt bateriile avangardiste, care surprind prin liniile ce contrasteaza cu restul mobilierului.