7 trucuri pentru ca locuința ta să miroasă întotdeauna bine
Mirosurile și aromele ne trezesc amintiri plăcute și ne oferă o stare de bine. Fiecare casă are propriul său miros pe care cei care locuiesc în ea nu îl percep de obicei.
Acest lucru se întâmplă pentru că ne obișnuim cu mirosurile care ne înconjoară. În mod sigur vrei ca aerul din casa ta să fie proaspăt și aromat. Dar în loc să folosești parfumurile și odorizantele sintetice și foarte periculoase pentru sănătate, poți încerca unele trucuri simple care te vor asigura că în casa ta miroase minunat. Iată ce să încerci:
Fierbe mirodenii pe aragaz
Fierbe puțină apă într-o cratiță mică și adaugă coji de lămâi, portocale sau ierburi aromate. Căldura permite aromelor plăcute să se evapore și să se răspândească prin toată casa. Poți adăuga și scoțișoară, nucșoară sau oricare alt condiment a cărui aromă o preferi. Este o soluție bună atunci când te pregătești pentru o petrecere, dar și pentru zilele obișnuite în care vrei un parfum natural și plăcut la tine în casă.
Fă-ți un odorizant natural
Nu este necesar să dai foarte mulți bani pe odorizantele scumpe și toxice din comerț. Îți poți face singură unul, din ingrediente naturale. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și uleiuri ensețiale naturale. Pune două linguri cu bicarbonat de sodiu într-un recipient decorativ mic, precum un suport pentru lumânare. Adaugă o linguriță cu uleiul esențial pe care îl preferi. Poți alegi ulei esențial de lavandă, lămâie, portocală, bergamotă, brad etc. Aroma se va distribui treptat, în timp ce bicarbonatul va neutraliza mirosurile neplăcute din aer.
Dezinfectează scurgerea chiuvetei
Ai observat un miros neplăcut care persistă? Este posibil să vină de pe scurgerea chiuvetei, în special a celei de la bucătărie, pe care pot rămâne resturi de mâncare. Începe prin a turna câteva picături de detergent de vase sau săpun lichid în scurgerea chiuvetei. Lasă să acționeze, apoi pornește apa caldă și lasă să curgă câteva secunde. Mai poți turna oțet sau bicarbonat de sodiu, dar niciodată împreună sau în amestec cu soluții pentru curățat! În acest fel vei elimina mirosul neplăcut.
Plasează lumânări parfumate în locuri strategice
Lumânările parfumate sunt o modalitate evidentă de a-ți face locuința să miroasă frumos. Dar așezarea lor în locuri strategice le poate spori eficacitatea. De exemplu, pune lumânări parfumate în dulapul cu lenjerie de pat (dar nu le aprinde!). Materialul textil va absorbi parfumul și îl va emana atunci când folosești lenjeria de pat.
Include plante de interior
Plantele decorative nu doar că îți fac casa mai frumoasă, dar în același timp împrospătează și aerul. Plantele purifică aerul, eliberează oxigen, iar unele dintre ele au arome plăcute, care parfumează casa. Câteva astfel de exemple sunt mușcatele, gardeniile, orhideele, busuiocul sau eucaliptul.
Spală coșul de gunoi
Chiar dacă folosești saci de gunoi și îi arunci imediat ce s-au umplut, este necesar să speli cu regularitate coșul de gunoi. Aici bacteriile se înmulțesc cu rapiditate, mai ales dacă rămân urme de mâncare sau murdărie, și încep să elimine un miros neplăcut. Spală în fiecare săptămână coșul de gunoi cu o soluție dezinfectantă.
Pregătește o prăjitură la cuptor
Nimic nu se compară cu mirosul plăcut al unei prăjituri la cuptor. Atunci când ai o petrecere sau când aștepți câțiva invitați, include pe lista de preparate o prăjitură care se prepară la cuptor. De exemplu, poți face rapid rulouri cu scorțișoară din foietaj, un chec sau orice alt preparat simplu și rapid. De asemenea, poți coace mere cu scorțișoară sau dovleac în sezonul rece, iar casa ta va mirosi minunat.