3. Tartă cu ceapă caramelizată, măsline și anșoa
Ingrediente1 foaie aluat de foietaj2 linguri cu ulei de măsline2 cepe mari, feliate măsline negre și kalamata, fără sâmburifileuri de anșoa (opțional)1 linguriță cu cimbru proaspăt sau uscatsarepiper negruCuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.Ceapa se caramelizează în ulei pe foc mic spre mediu, având grijă să fie acoperită cu capacul. Se amestecă din când în când până când devine maronie și ducealgă, aproximativ 12-15 minute de minute, după care se lasă la răcit.Aluatul de foietaj se întinde în tava tapetată cu foaie de copt. Se înțeapă cu furculița din loc în loc, după care se întinde stratul de ceapă caramelizată și se presară cimbru.Se lasă la cuptor 25-30 de minute, după care se ornează cu cimbru, măsline și anșoa.
4. Avocado în crustă crocantă făcut la cuptor
Ingrediente 2 bucăţi de avocado copt şi tăiat felii mai groasezeama de la o jumătate de lămâie verdesarepiper1/4 ceaşcă cu făină1 ou bătut cu furculiţa1 ceaşcă cu pesmet2 linguri cu uleiparmezan răzuit (opţional)un sos preferat care merge alături de crochetele din avocadoPreîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.Stropeşte feliile de avocado cu sucul de lime ca să-şi păstreze culoarea.Apoi se trec pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet.Aşază feliile de avocado într-un singur strat în tava de copt, stropeşte-le cu ulei şi lasă-le la cuptor 15 minute până când se rumenesc.Se servesc cu ketchup sau un alt sos preferat.