3 prăjituri cu ciocolată pe care le poate face oricine. Simplu şi rapid!
Visezi deserturi cu valuri de ciocolată? Atunci aceste reţete simple şi rapide sunt perfecte pentru tine, deoarece poţi să le faci în 30 de minute.
Ciocolata, în special cea neagră care are un conţinut peste 70% cacao, este sănătoasă atunci când este consumată în cantităţi moderate. Când ai poftă de o prăjitură cu ciocolată poţi să încerci oricare dintre aceste trei reţete care se fac foarte rapid şi nu necesită multe ingrediente.Iată 3 deserturi cu ciocolată pe care le poate face oricine:
1. Mini cheesecake cu ciocolată
Ai nevoie de 12 biscuiţi Oreo, 226 grame de cremă de brânză, 150 de grame de iaurt grecesc, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 2 ouă şi ciocolată neagră mărunţită.
Cuptorul se preîncălzeşte la 176 de grade Celsius.
Pune biscuiţii pe fundul formelor pentru brioşe.
Amestecă cremă de brânză cu iaurtul grecesc şi cu zahărul, după care adaugă pe rând ouăle şi cacaua. La final încorporează bucăţile de ciocolată neagră şi toarnă câte puţin din amestec peste biscuiţii din forme.
Se lasă la cuptor timp de 20 de minute.
2. Brioşe cu ciocolată şi cafea
Ai nevoie de:
- 2 ouă
- 1/2 cană cu lapte bătut
- 1/2 cană cu ulei vegetal
- 1/4 cană cu cafea tare, la temperatura camerei
- 1 vanilie Bourbon
- 1 cană cu faină albă
- 3/4 cană cu făină integrală de grâu
- 1/4 cană cu pudră de cacao
- 1/2 cană cu zahăr brun
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 cană cu nuci coapte (opţional)
- 1 cană cu fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Formele pentru brioşe se ung cu puţin unt sau ulei, în cazul în care nu foloseşti hârtia pentru brioşe.
Într-un bol se amestecă ouăle cu uleiul, cafeaua, laptele bătut şi vanilia.
Într-un bol separat se amestecă toate ingredientele uscate, după care se încorporează amestecul lichid.
Se amestecă cu o spatulă până când se omogenizează bine, după care se umplu formele pentru brioşe.
Se lasă la cuptor 18-23 de minute, făcând testul cu scobitoarea.
3. Prăjitură în cană cu ciocolată şi banane
Ai nevoie de: 3 linguri cu făină, 3 linguri cu zahăr, 2 linguri cu lapte, 2 linguri cu ulei vegetal, 1 linguriţă cu praf de copt, 1 ou, zahăr vanilat, o jumătate de banană şi o lingură cu pudră de cacao.
Amestecă toate ingredientele uscate într-o cană mai mare, după care adaugă pe rând ingredientele lichide.
Se taie banana în bucăţi mai mici pe care le introduci în compoziţie.
Se face în 7-10 minute la cuptorul cu microunde sau o laşi la cuptorul obişnuit 15-20 de minute până când creşte şi iese bine testul cu scobitoarea.