11 sfaturi pentru zilele de foc: ce să faci ca să suporți mai ușor canicula și să nu ți se facă rău
Casă şi familie · Acasa / 18.07.2021

În timpul verii deja fierbinți, valurile suplimentare de căldură pot fi foarte periculoase. Un val de căldură reprezintă o perioadă prelungită de temperaturi ridicate, mai mari decât media obișnuită pentru o anumită zonă.

În mod tipic, un val de căldură depășește cu circa 10 grade temperaturile obișnuite și poate dura câteva zile. Pesiunile crescute fac ca aerul fierbinte să rămână captiv în zonele inferioare ale atmosferei, dându-ne senzația că suntem în interiorul unui cuptor.

Pentru că aerul nu se poate ridica, nu se formează nici nori de ploaie, așa că nimic nu împiedică temperaturile deja mari să crească și mai tare.

O serie de persoane sunt în risc major când vin astfel de valuri de căldură, în special bolnavii, bătrânii și copiii. Dar oricine poate fi pus în pericol dacă nu ia în serios efectele creșterii temperaturii asupra propriului corp. În ultimii ani, căldura excesivă a cauzat mai multe morți decât alte dezastre naturale, inclusiv decât inundațiile. În astfel de condiții, este imperios necesar să știm cum să procedăm pentru a diminua riscurile.


Descoperă cele mai importante sfaturi pentru a te feri de caniculă și a te simți bine în zilele fierbinți de vară:


Pregătește-te pentru zilele caniculare


Dacă urmează un val de căldură, trebuie să ai un plan de bătaie. Limitează cât mai mult ieșirile, lucrează de acasă dacă se poate, protejează-te cu atenție atunci când ești în exterior și asigură-te că ai la dispoziție cele necesare pentru primul ajutor în caz de caniculă.

Dă atenție știrilor legate de vreme, ca să fii mereu pregătită. Nu uita că și persoanele sănătoase sunt supuse unor riscuri majore din cauza căldurii.


Asigură un mediu răcoros în care să te retragi


În zilele fierbinți, casa ta poate fi o adevărată salvare. Asigură toate condițiile care creează un mediu răcoros, unde să te poți retrage în caz de caniculă. Verifică instalația de aer condiționat pentru a fi sigură că face față în caz de temperaturi extreme. Fixează o temperatură adecvată, astfel încât să te simți bine în casă, dar să nu înregistrezi un adevărat șoc când treci din interior în exterior și invers. Acoperă geamurile cu draperii colorate, care nu lasă căldura să pătrundă în interior.
Citește continuarea pe Divahair.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro