10 trucuri ca să repari mâncarea nereuşită
Descoperă de la bucătarii profesionişti cum să repari mâncarea pe care ai stricat-o. Nu e nevoie să o arunci!
Decât să le arunci la coşul de gunoi, dă-le o şansă preparatelor tale nereuşite şi încearcă să le salvezi. Vei fi surprinsă să descoperi cum aceşti bucătari iscusiţi îţi vor salva mândria!Brightside ne prezintă câteva trucuri extrem de utile:
Carnea tare
Foloseşte fructele atunci când o găteşti! Câteva felii de mere, ananas, mango sau pere atunci când o prepari te va ajuta să obţii o carne fragedă şi gustoasă. E nevoie doar să adaugi bucăţile de fructe peste carne şi totul e ca şi rezolvat. Acesta este motivul pentru care carnea de porc se găteşte foarte des cu ananas.Marinează carnea! Prepară un amestec din ceapă rasă şi mere, ulei de măsline şi băutura sake, apoi lasă carnea peste noapte în frigider.
Ultilizează Coca-Cola! Această băutură va frăgezi carnea indiferent de grosimea ei. Înainte de a o prăji, înmoaie carnea în Cola timp de 10 minute, las-o la scurs şi prepar-o cu piper negru.
Foloseşte lămâia! Marinează carnea în suc de lămâie timp de 30 de minute înainte de a o găti. De asemenea, puteţi utiliza şi oţet, însă în acest caz, carnea trebuie lăsată peste noapte.
Supa prea sărată
Adaugă mai multă apă! Lungeşte supa cu apă şi fierbe-o câteva minute în plus. Chiar dacă e cea mai comună metodă pentru această problemă, ea poate afecta gustul preparatului.Foloseşte bulion! Dacă ai bulion nesărat rămas, adaugă-l în oală, acest lucru nu va compromite deloc gustul mâncării şi te va ajuta să obţii o supă mai puţin sărată.
Utilizează orez! Adaugă un mic săcuţel cu orez în oală, acesta are proprietatea de a absorbi sarea în exces.
Zahărul te poate salva! Adaugă un cub de zahăr şi aşteaptă să se dizolve, gustând în permanenţă. Se repetă procedura până gustul devine acceptabil.
Adaugă cartofi, paste sau tăiţei, aceştia vor absorbi sarea. Dacă reţeta nu include aceste ingrediente, doar lasă-le la fiert 10-15 minute, apoi scoate-le.