"Care sunt punctele dumneavoastra slabe?"


Iata o alta intrebare despre care poti fi sigura ca-ti va fi adresata. Si, cu siguranta, nu este deloc simpla. In definitiv, la un interviu faci un fel de "marketing" cu tine insati, incerci sa te vinzi cat mai bine. Admitand ca este ceva in neregula cu tine ar fi echivalent cu o recunoastere a esecului.

Pe de alta parte insa, nici a considera ca nu ai nici un defect n-ar fi o strategie buna. Nimeni nu este perfect. Iar daca tu ai ajuns la concluzia ca esti singurul om perfect din lume, este posibil ca angajatorul sa nu fie deloc de aceeasi parere.


Ce-ai putea face, prin urmare? Incearca sa mentionezi niste lucruri care, desi ar putea deveni suparatoare, nu sunt atat de grave. De exemplu: "Sunt perfectionista, uneori scap din vedere unele detalii, pun foarte mult suflet in ceea ce fac si, din aceasta cauza, mi se intampla sa neglijez alte aspecte ale vietii mele".
  • maria, luni, 27.09.2010 15:31
    o lume perfectionista

    aproape peste tot raspunsul recomandat la intrebarea 'ce defecte aveti?' este 'sunt perfectionist';nimeni nu-i chiar asa de naiv,totusi,sa creada ca toti candidatii sunt o gasca de perfectionisti,niste genii neintelese de catre fostii supervizori.e deja prea utilizat cliseul asta.

  • vika, luni, 14.04.2008 13:57
    interviu p/u angajare

    articolul respectiv il gasesc foarte superficial si putin releva tendintele actuale a unei probe de angajare... bine ar fi daca ati expune care sunt intentiile acunse ale angajatorului, care adreseaza intrebarile, ce se pretinde de fapt, care trebuie sa fie punctul forte al candidatului, ca sa nu dea gres???? Eu fiind de vocatie jurist, actualmente activez in alta sfera, iar la proba de angajare mi s-a tot repetat: "de ce d-ta, fiind jurist, nu activezi in domeniu, de ce pretinzi un post care iti este total necunoscut"??? cred ca in felul acesta mi s-a pus la incercare puterea de convingere, rabdarea si, nu in ultimul rind, reactia proprie!!! Sfatul meu este sa fiti kit mai sinceri, kit mai increzuti in fortele proprii, desi va incearca emotiile, oferiti raspunsuri ferme si kit mai originale.... Multa bafta tuturor!!!

  • mihaela, marţi, 08.04.2008 08:34
    bravo

    Articolul e bun intradevar , dar ce ne facem cu angajatorii. Majoritatea te supun unui astfel te test care nu stiu cat de relevant este dar daca nu stai prea bine cu "papagalul " nu mai ajungi sa susti proba profesionala. Si eu am trecut prin asa ceva desi am experienta in munca nu am ajuns sa dovedesc asta pentru ca altul care stie sa dea din gura si cu experienta ioc a luat interviul. Asa ca acum mi-am invatat lectia si trebuie sa ma adaptez noilor cerinte.

  • biramona19, marţi, 08.04.2008 07:31
    BRAVO

    Este foarte adevarat, este un articol de nota 10, din experienta mea profesionala, din 10 firme cel putin 9 mi-au pus aceste intrebari, culmea de fiecare data am uitat de ele.Daca este un interviu "pe bune", adica fara pile si doar de fatada, este bine de retinut ce urmeaza sa te intrebe si sa te gandesti la eventuale raspunsuri.Felicitari semnatarului articolului

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro