Fost concurent la Masterchef, Paul Siserman vorbeste despre culisele celei mai de succes emisiuni de la noi. Si despre ce a gatit si cui i-a gatit prima oara, dupa ce a iesit din bucataria Masterchef.
Care a fost prima mancare pe care ai gatit-o dupa ce ai parasit bucataria Masterchef?
Eu am gatit cu mult inainte de a participa la emisiune. Am inceput undeva la varsta de 5-6 ani de nevoie (ramanand mult timp singur acasa ), pana la nivel profesional intr-o bucatarie de complex hotelier de 4 stele in Italia. Dar, prima mancare pe care am simtit ca trebuie sa o gatesc din postura de fost participant la acea emisiune culinara a fost “linguine pescatore” (paste cu fructe de mare ) si asta pentru simplu motiv ca imi era atat de dor de fetita mea (dupa 3 luni in care nu am vazut-o ) si primul lucru care mi l-a spus a fost “ bine ai venit tata, te iubesc mult, dar cand imi faci niste paste “.
Care sunt, pentru tine, ingredientele minune in bucatarie?
Pentru mine ingredientele “minune “ in bucatarie sunt: dragostea, pasiunea, cunostintele si imaginatia.
Ce a insemnat, pentru tine, experienta Masterchef?
Ca in cazul oricarei participari la o competitie, ai ocazia sa descoperi oameni noi, situatii de viata cu care, poate, nu te-ai mai confruntat, traiesti noi experiente! Mai mult, atunci cand presiunea cade pe tine, esti, practic, pus in fata unei oglinzi in care vezi (daca vrei!) cine esti cu adevarat.
Daca ar fi sa vinzi un pont concurentilor care ar fi acela?
Nu cred ca as putea sa spun un pont, dar as putea sa le dau un sfat: sa fie inventivi, sa aiba curaj, sa incerce sa nu se lase influentati de tensiunea din jurul lor (cam greu de realizat asta ) .
Care este felul de mancare preferat al fiicei tale?
Fara discutie pastele italiene cu fructe de mare, all’amatriciana sau carbonara. Mananca orice este gatit de mine, fiind si cel mai drastic critic al meu, dar prefera pastele.
Ce planuri de viitor ai?
In curand va fi o emisiune tv la care sunt turnate primele episoade . Apoi ma ocup de un restaurant care sper ca isi va deschide portile in Cluj-Napoca undeva la jumatatea primului trimestru al anului viitor. Si tocmai s-a nascut cel mai nou proiect al meu un proiect de suflet la care visam de mult, asociatia non profit LACHENSIS, care se va ocupa de terapie educationala pentru copii bolnavi internati la spitalele de pediatrie din Cluj-Napoca de la sectile de boli profesionale pana la cea de oncologie, nefrologie, hepatologie etc. si centru de copii abuzati din Cluj.
Ce sfaturi ai pentru gospodinele care cauta sa fie desavarsite in bucatarie?
Gospodinele sa incerce sa iasa din zona lor de confort cu retetele lasate de mame sau bunici (nu ca acestea nu ar fi bune, eu fiind unul care mai caut inca retete vechi din caietele gospodinelor din vecini) dar sa incerce sa inoveze sa aiba curajul de a experimenta lucruri noi si cel mai important in epoca informatiei care circula extrem de rapid datorita internetului sa se informeze !!! Dar sunt sigur ca marea majoritate a celor care sunt si pasionate o fac deja deci: curaj, incercati !!!