Cheesecake cu ciocolată
Pentru iubitorii de prăjituri cu ciocolată.
Pentru iubitorii de prăjituri cu ciocolată. Reţeta se prepară fără foc, nu conţine produse animale si este 100% sănătoasă.
Ingrediente pentru crustă
- 1 cană nuci macadamia sau braziliene sau nucă
- 1/2 cană fulgi de nucă de cocos (sau miez de nucă de cocos)
- 1 ceaşca de curmale sau 1/2 cană de miere de albine
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- cacao pudră sau pudră de roscove până obţii culoarea dorită
- puţină sare
Ingrediente pentru cremă
2 1/2 căni nuci caju (înmuiat câteva ore în apa şi scurs)
1 ceaşca unt de cocos
2 linguriţe zeamă de lămâie
2 linguriţe esenţa de vanilie (recomandat să foloseşti extract de vanilie)
puţină sare
3/4 ceaşca miere de albine
Mod de preparare
1. Pentru a prepara crusta se pun nucile în robotul de bucătărie până se fărâmiţează. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se mixează până ce vei obţine o compoziţie lipicioasă. În cazul în care nu ţi se pare suficient de lipicioasă, poţi să mai adaugi curmale. Aşază compoziţia într-o formă de tort cu fund detaşabil, se nivelează cu ajutorul degetelor şi se introduce în congelator;
2. Pentru prepararea cremei ai nevoie de un robot de bucătărie în care să mixezi toate ingredientele. Împarte crema in două şi amestecă o parte cu câteva linguriţte de cacao pudră;
3. Se toarnă crema peste crustă, în straturi şi se introduce din nou în congelator pentru câteva ore, iar după ce se întăreşte se poate mută în frigider până la momentul servirii;
4. Poţi să ornezi prăjitura cu câteva fructe de pădure sau să prepari un sos din curmale înmuiate şi pudră de cacao.