Soldatei crocanti de sparanghel
Reţete · Aperitive / 27.08.2010

Poti servi acest fel ca aperitiv, mic dejun sau gustare de pranz. O poti folosi cu succes si la petreceri.

Poti servi acest fel ca aperitiv, mic dejun sau gustare de pranz. O poti folosi cu succes si la petreceri.

Ingrediente pentru 4 portii

12 lastari medii de sparanghel, cu capetele lemnoase taiate
12 felii subtiri de prosciutto sau costita afumata
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare de mare si piper negru proaspat rasnit

 

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul. Infasurati lastarii de sparanghel in costita, lasand varfurile afara, si asezati-le pe o tava sau intr-un vas de ceramica. Picurati putin ulei de masline si coaceti timp de 10 minute in cuptorul preincalzit, pana cand costita devine aurie si crocanta;
  • In timp ce se coace sparanghelul, amestecati niste ulei de masline cu otel balsamic;
  • Cand serviti, treceti sparanghelul prin vinegreta. Pofta mare!


Reteta propusa de Nicolai Tand si inspirata din cartea lui Jamie Oliver “Acasa la Jamie – Gateste-ti o viata frumoasa".

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro