Nuca de cocos
Multe persoane indragesc gustul nucilor de cocos. Le putem consuma in stare proaspata, sub forma de fulgi deshidratati, lapte sau ulei.
Multe persoane indragesc gustul nucilor de cocos. Le putem consuma in stare proaspata, sub forma de fulgi deshidratati, lapte sau ulei. In cazul unei nuci de cocos ajunsa la maturitate, pulpa este de culoare alba, crocanta, iar apa din interiorului ei este mai putina. Daca nuca de cocos este tanara, pulpa este mai gelatinoasa si contine mai multa apa in interiorul ei.
Informatii nutritionale
Nuca de cocos este o sursa importanta de vitamine,
calciu, fosfor, magneziu, potasiu si lista poate sa continue.
Tabel nutritional
100 grame de nuca de cocos (pulpa) are 350 de calorii | |
Nutrienti |
Cantitate |
Carbohidrati | 15,23 g |
Zaharuri | 6,23 g |
Fibre | 9,0 g |
Grasimi saturate | 29,70 g |
Grasimi mononesaturate | 1,43 g |
Grasimi polinesaturate | 0,37 g |
Proteine | 3,33 g |
Vitamina B1 | 0,066 mg |
Vitamina B2 |
0,02 mg |
Vitamina B3 | 0,54 mg |
Vitamina B5 | 0,300 mg |
Vitamina B6 | 0,054 mg |
Vitamina C | 3,3 mg |
Calciu | 14 mg |
Fier | 32 mg |
Fosfor | 113 mg |
Potasiu | 356 mg |
Zinc | 1,1 mg |