Cartofi cu masline (vegetarian, de post)
Cartofii pun in evidenta savoarea maslinelor.
Cartofii pun in evidenta savoarea maslinelor.Ingrediente:
patru cartofi rosii, 100 de grame de masline verzi, 50 de grame de masline negre (fara samburi), o legatura de marar, cateva fire de tarhon, doua legaturi de ceapa verde (sau o ceapa rosie), doua linguri cu ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper.
Preparare:
- Curata cartofii, taie-i in bucati, si fierbe-i in apa cu putina sare. Toaca marunt ceapa si adauga maslinele tocate si ele marunt. Cand cartofii sunt fierti scurge apa si pune-i intr-un vas. Pune sare, piper si ulei, cat sunt inca foarte calzi, pentru ca uleiul sa intre in cartofi.
- Adauga, dupa ce s-au racorit, ceapa, maslinele si verdeata tocata foarte marunt. Salata trebuie sa stea la temperatura camerei o ora inainte de a fi servita, pentru ca aroma si gustul sa se combine.
- Inainte sa servesti stropeste salata cu suc proaspat de lamaie.
Sfat Eva: Poti pune in salata si o lingura de smantana, sau o lingura de maioneza. Incearca si salata de cartofi cu sos de hrean si migdale.