Cartofi copti cu dafin (vegetarian, de post)
Aroma este speciala, aspectul, rafinat.
Aroma este speciala, aspectul, rafinat.Ingrediente:
opt cartofi mari, albi, de aproximativ aceeasi dimensiune, opt frunze de dafin uscate, sare, piper, cateva linguri de ulei.
Preparare:
- Spala bine cartofi. Sterge-i, si taie-i pe lung. Pune cartofii aliniati intr-o tava neunsa care merge la cuptor. Unge cu putin ulei, fiecare cartof, pe fata taiata, presara sare si piper si infige in cartof o jumatate de frunza de dafin.
- Acopera tava cu o folie de aliminiu. Da tava la cuptor, in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 50 de minute. Scoate folia de aluminiu dupa primele 30 de minute de copt.
- Mirosul te va anunta ca sunt gata. Sunt minunati simpli, dar ii poti servi alaturi de carne, salata sau cu iaurt, smantana si putin unt.
Sfat Eva: in acelasi mod poti prepara cartofi copti aromati folosind crengute de cimbru uscat, rozmarin, sau chimen. Oricare combinatie ofera alt gust cartofilor.