Celulita - terapii pentru acasa
Cand vine vorba de celulita, nimic nu ne incanta mai mult decat terapiile simple pe care le putem face in intimitatea casei. Sunt eficiente, comode, dar si foarte ieftine, in comparatie cu tratamentele costisitoare din saloanele de infrumusetare.
Cand vine vorba de celulita, nimic nu ne incanta mai mult decat terapiile simple pe care le putem face in intimitatea casei. Sunt eficiente, comode, dar si foarte ieftine, in comparatie cu tratamentele costisitoare din saloanele de infrumusetare.Putem arunca un ochi pe lista de ingrediente a produselor anticelulitice din comert pentru a "extrage" lista ingredientelor naturale cu efect anticelulitic. Astfel avem la indemana toate armele necesare pentru a combate celulita, dar fara a ne da bugetul peste cap.
Un lucru foarte important de care trebuie sa tii cont intotdeauna este acela ca efectul de coaja de portocala nu poate fi inlaturat numai cu creme, terapii anticelulitice sau masaj. Ai neaparat nevoie de un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si multa miscare.
Produse naturale anticelulitice
Produsele care se gasesc pe piata pentru eliminarea aspectului de "coaja de portocala" sunt concepute, in mare parte, din extracte vegetale, mai ales pe baza de alge, uleiuri vegetale si uleiuri esentiale. Principalele ingrediente naturale care compun produsele anticelulitice si care pot fi folosite cu succes si in tratamentele pe care le faci acasa sunt urmatoarele:
- Algele - datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, purifica si revitalizeaza pielea, in timp ce o hidrateaza. Au un efect ridicat de tonifiere.
- Uleiurile esentiale - de grepfrut, cedru, palisandru, salvie etc.
- Extract de cafea sau ceai - reduce acumularea de grasimi si stimuleaza termogeneza.
- Uleiuri vegetale - hranesc si inmoaie pielea (mai ales uleiul de migdale dulci, jojoba si avocado).
- Ape florale sau apa distilita ecologica - de lavanda (proprietati calmante, purificatoare si de curatare) sau de hammamelis (tonifica si favorizeaza microcirculatia).
- Castan de India - planta care activeaza microcirculatia pielii, permitand drenajul si eliminarea lichidelor.
- Ginko biloba si ginseng - plante care activeaza fluxul limfatic, ciculatia si metabolismul.
- Iedera - stimuleaza circulatia si contribuie, in mare masura, la dezintoxicarea organismului.
- Aloe vera - are proprietati hidratante si de catifelare a pielii, dar si efecte bactericide, analgezice, antiinflamatoare, antibacteriene si antibiotice.
Baile anticelulita
Poti folosi oricare dintre aceste produse naturale si acasa, in tratamentele pe care le pui singura in practica. O metoda de a beneficia de toate substantele benefice din aceste adevarate resurse miraculoase ale naturii sunt baile.
Cu aceasta metoda pielea absoarbe substantele benefice oferite de plante. In plus, o baie buna cu apa calda relaxeaza foarte mult si ofera o stare de bine.
Temperatura apei trebuie sa fie intre 35 si 40 grade Celsius, iar baia trebuie sa dureze cel putin 15 minute. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi produsele naturale in apa de baie. La sfarsit nu uita sa faci un dus rece sau caldut.
O baie de iedera, de exemplu, in afara de depurare, stimuleaza metabolismul si ofera pielii fermitate. Pentru a prepara baia se fierb 4-5 frunze de iedera, apoi se lasa deoparte o jumatate de ora, se strecoara si se adauga in apa din cada.
Asa cum se intampla si cu iedera, baile cu alge depureaza si ele organismul, stimuleaza metabolismul si ofera stralucire pielii. Sunt recomandate baile care combina alge si uleiuri esentiale.
Impachetarile
Caldura creste permeabilitatea pielii, deschizand porii si permitand substantelor anticelulitice sa patrunda mai usor. O varianta de tratament este sa amesteci gel de aloe, realizat din frunzele plantei de aloe, cu cateva picaturi de uleiuri esentiale de grepfrut si ceai verde.
Incalzeste apoi in cuptor cateva prosoape umezite, aplica gelul pe picioare si fese, infasoara zonele afectate in folie alimentara de plastic si asaza deasupra prosoapele incalzite. Ramai astfel timp de 15 minute, apoi indeparteaza prosoapele si folia si aplica o crema hidratanta pe picioare si fese, realizand un masaj delicat. Atentie! Prosoapele trebuie sa fie calde, in niciun caz fierbinti. O temperatura adecvata este de maximum 40 de grade.
Gasesti oricare dintre uleiurile si extractele anticelulitice naturale in magazinele cu produse naturiste sau in magazinele bio.
Articol realizat cu ajutorul cartii "Tratamente naturale pentru combaterea celulitei", de Jordina Casademunt, aparuta la Editura All.