Budinca de cafea
Un desert aromat si delicat.
Un desert aromat si delicat.Ingrediente:
6 felii de paine, doua plicuri de ness, 150 de grame de unt, 6 oua, 3 linguri de pesmet fin, o cana cu lapte, 150 de grame de zahar tos. Unt pentru uns forma, o lingura de zahar pudra pentru pudrat budinca. (4-6 portii)
Preparare:
- Rupe in bucati painea, si pune-o intr-un vas.
- Pune lapte pe foc si cand se incinge bine adauga plicurile de ness (poti face, in loc, o cana de cafea concentrata, clasica, fara zahar, pe care o adaugi peste lapte)
- Rastoarna cafeaua peste paine si las-o sa se inmoaie bine. Pune totul intr-un blender, sau foloseste o furculita si transfoarma totul intr-o pasta.
- Freaca untul spuma cu zaharul, adauga galbenusurile si pesmetul. Adauga si pasta de paine cu cafea. Omogenizeaza bine.
- Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitia de baza, incet cu o spatula.
- Pune budinca la copt, intr-o tava rotunda, unsa cu uns si tapetata cu zahar, in cuptorul incins, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.
- Budinca se poate rasturna, este buna si rece si calda, este delicioasa simpla, dar merge excelent cu frisca.