Budinca de paine
Poate fi preparata cu paine (mai veche), dar poti folosi si cozonac uscat.
Poate fi preparata cu paine (mai veche), dar poti folosi si cozonac uscat.Ingrediente:
50 grame de unt, 250 de grame de paine sau cozonac (aproximativ 5 felii mai groase), 3 oua, 150 de grame de smantana, 200 mililitri de lapte, doua plicuri de zahar vanilat, patru linguri de zahar pudra, iar pentru servit doua-trei borcanele de iaurt, coaja de lamaie si doua linguri de zahar pudra. Din ingrediente poti satura patru-cinci pofticiosi.
Preparare:
- Incinge cuptorul si unge o tava mai adanca, cu unt si tapeteaza-o cu o lingura de zahar tos.
- Unge feliile de paine cu un strat subtire de unt si taie-le in bucati potrivite, pe care le asezi in tava, cu partea unsa cu unt in sus, unele peste altele, uniform in toata tava.
- Sparge intr-un castron cele trei oua si bate-le cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adauga smantana si laptele.
- Omogenizeaza bine si rastoarna totul peste painea din tava.
- Da tava la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute. Budinca este gata cand este frumos rumenita si ferma la atingere.
- Bate iaurtul cu zahatul pudra si coaja rasa de lamaie. Poti adauga in iaurt si o lingura cu dulceata. Serveste budinca calda, alaturi de cateva linguri de crema de iaurt.