Zacusca cu ciuperci, pe loc
Reţete · Mancaruri / 05.01.2010

Adica o zacusca care se mananca imediat ce este gata. Ingredientele, care in reteta sunt pentru patru-cinci portii, se gasesc, in piata, tot timpul anului.

Adica o zacusca care se mananca imediat ce este gata. Ingredientele, care in reteta sunt pentru patru-cinci portii, se gasesc, in piata, tot timpul anului.

Ingrediente:

1 kg ceapa, 1 kg ardei gras sau gogosari, 1 kg  ciuperci, 0,5 litri de suc de rosii de la bunica din camara, sare, piper, frunze de dafin, cimbru, uscat, unul - doi catei de usturoi, ulei.

Preparare:

Zacusca iese minunata daca folosesti un tuci sau alt vas incapator si cu fundul gros. Curata si toaca, mare, ceapa. Pune-o la calit in ulei. Pune un praf de sare, cateii de usturoi si cimbrul si lasa la foc potrivit sa se inmoaie si sa scada. Curata ardeii si taie-i in fasii. Caleste-i separat in ulei pana se inmoaie si se rumenesc usor. Amesteca ardeii cu ceapa, adauga sucul de rosii, foaia de dafin si lasa sa fiarba la foc mic, in tuci, fara capac.


Curata ciupercile, taie-le in bucati mari si caleste-le cateva minute in ulei. Adauga si ciupercile in tuci si fierbe totul inca 20-30 de minute la foc mic. Poti adauga multa verdeata (marar si patrunjel), tocata, cand este aproape gata. Potriveste de sare si piper.

Serveste zacusca cu mamaliga. Si, daca vrei sa atingi perfectiunea, pune peste mamaliga o lingura zdravana de smantana. Mancarea este perfecta si calda si rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro