Peter Facinelli
Divertisment · Vedete / 17.11.2009

PETER FACINELLI (Carlisle) are un numar impresionant de interpretari, care l-au impus ca pe unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood.

PETER FACINELLI (Carlisle) are un numar impresionant de interpretari, care l-au impus ca pe unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood. Facinelli interpreteaza rolul lui Carlisle Cullen, tatal clanului Cullen, in blockbusterul Twilight ("Amurg"), pentru Summit Entertainment. Acest proiect extrem de promovat a fost prima adaptare pentru marele ecran a bestsellerului lui Stephenie Meyer, despre o tanara care se indragosteste de un vampir.

Peter a terminat de curand filmarile la The Twilight Saga: New Moon, urmatorul roman din serie, care va fi lansat pe data de 20 noiembrie 2009. A inceput deja filmarile la The Twilight Saga: Eclipse, al treilea roman din serie, inca din luna august.


Peter mai joaca alaturi de castigatorul Premiului Emmy, Edie Falco, in noul serial marca Showtime, "Nurse Jackie". Facinelli apare in rolul dr. Cooper, un tanar chipes cu o forma atipica de sindrom Tourette. Serialul de comedie de o jumatate de ora a fost ales pentru un al doilea sezon. Peter a jucat de curand un rol in "Damages", thrillerul premiat, marca FX, care o mai are ca protagonista pe Glenn Close. intruchipeaza personajul central

Gregory Malina, de a carui marturie tainuita in cazul lui Patty Hewes (Glenn Close) impotriva lui Arthur Frobisher (Ted Danson) depinde totul. Facinelli mai joaca si impreuna cu Matthew Broderick si cu Brittany Snow in drama Finding Amanda, care a avut premiera la Festivalul de Film The Tribeca. Versatilitatea lui Facinelli este de netagaduit si a fost etalata in rolul din serialul marca FOX "Fastlane" ("Fastlane, cursa vietii si a mortii"), creat de McG, dar si in serialul marca HBO "Six Feet Under" ("Sub pamant SRL"), unde a interpretat rolul unui student la Arte, care a avut o relatie cu personajul interpretat de Lauren Ambrose. Alaturi de partenerii lui de platou, a fost nominalizat pentru "Cea mai buna distributie intr-o drama" de catre Screen Actors Guild, in anul 2005.


Peter si-a demontrat talentul intr-o serie de lungmetraje, intre care productia Universal The Scorpion King ("Regele Scorpion") in care joaca Dwayne 'The
Rock' Johnson, si in productia Sony Riding in Cars with Boys ("Baietii din viata mea"), cu Drew Barrymore, in regia lui Penny Marshall. Peter a primit critici favorabile pentru interpretarea alaturi de Kevin Spacey si de Danny De Vito in productia Lions Gate The Big Kahuna, care a debutat la editia din anul 1999 a Festivalului de Film de la Toronto si la Festivalul de Film Sundance.


Filmografia lui mai include un rol in  thrillerul SF al lui Walter Hills Supernova cu James Spader si cu Angela Bassett. Facinelli a mai aparut in Can't Hardly Wait ("Viata de liceu") alaturi de Jennifer Love Hewitt, in productia Foxfire alaturi de Angelina Jolie si in Dancer, Texas Pop. 81 ("Orasul Dancer") cu Breckin Meyer.

Facinelli s-a nascut si a crescut in New York, unde a urmat cursurile la Universitatea din New York, in cadrul Tisch School of the Arts. A lucrat ca actor acolo pana când a obtinut un rol in filmul de televiziune After Jimmy ("Fara Jimmy"), care l-a adus la Los Angeles.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro