Lamaia - Sfaturi utile
Pentru mai multe zeama, pastreaza-le inainte la temperatura camerei sau pune lamaia in putina apa calduta inainte de a o stoarce. Sau un alt truc intalnit este sa freci lamaia intre palme sau de o suprafata tare. Inainte de a taia lamaia in jumatate pe orizontala, asigura-te ca ai spalat-o bine pentru a evita pericolul bacteriilor.
1. Poti pui cateva rondele de lamaie curatate de coaja intre bucatile de peste pe care vrei sa le gatesti. Fie ca il preferi facut la cuptor sau pe gratar, lamaile se vor inmuia si le poti consuma impreuna cu pestele.
2. Amesteca zeama de lamaie cu ulei de masline, usturoi zdrobit si piper pentru a prepara un sos delicios pentru salate.
3. Poti sa folosesti lamaie ca substitut pentru sare. Daca vrei sa reduci consumul de sare, incearca sa consumi alimentele cu putina zeama de lamaie pentru o aroma mai intensa.
4. Prepara o cina delicioasa si usoara cu orez brun, mazare, bucati de piept de pui, ceapa, samburi de dovleac, zeama de lamaie si coaja de lamaie proaspat rasa.
5. Stoarce putina zeama de lamaie pe o jumatate de avocado si consuma-l fara sa-l combini cu ceva.
Cine trebuie sa evite lamaile?
- persoanele care au probleme cu rinichii si vezica biliara (contin oxalati care in cantitate mare favorizeaza cristalizarea pietrelor si influenteaza absorbtia calciului in organism).