Telina - Sfaturi utile
- Pentru a curata telina, taie baza si frunzele, apoi spala frunzele si tulpina cu un jet de apa rece. Taie telina in bucati de dimensiunile pe care le doresti. Foloseste-te si de frunze la gatit deoarece sunt bogate in vitamina C, calciu si potasiu. Nu le pastra mai mult de o zi sau doua deoarece iti pierd proprietatile;
- Telina nu se pastreaza la temparatura camerei pentru mult timp deoarece se ofileste. Daca totusi ti se intampla sa uiti de ea, stropeste-o cu putina apa si apoi pune-o in frigider pentru cateva ore;
- Adauga telina tocata in salata de ton sau de pui, pentru a-i da o aroma deosebita;
- Poti consuma unt de alune pe feliile de telina;
- Foloseste frunzele de telina in salate;
- Fierbe telina tocata, ridichi si ceapa si serveste cu nuci si cu branza slaba;
- Adauga frunze si telina tocata in supe, tocanita, sosuri si in diferite alte feluri de mancare.