Cea mai bună reteță de risotto cu spanac și chorizo - VIDEO
Simplu, sănătos și delicios sunt atributele care se potrivesc de minune pentru acest risotto cu spanac și chorizo.
Ingrediente necesare pentru 2 porții (mari) de risotto cu spanac și chorizo:
200 g spanac
150 g de orez arborio
750 ml supă de legume (o țelină, un cartof mare, ceapă medie, un pastârnac, 2 morcovi )
1 praz
30 g unt
50 g parmezan
75 de ml vin alb
O legătură de pătrunjel
Doi căței de usturoi
O lingurită nucsoară
3 linguri ulei de măsline
Zeamă de la o lămâie
O linguriță de cimbru uscat
Sare, piper
Care sunt pașii pentru a prepara risotto cu spanac și chorizo:
Pasul 1. Se pregătește supa de legume: într-o cratiță punem 750 ml apă, legumele și un praf de sare. Lăsăm pe foc 40 de minute după care oprim focul și o strecurăm.
Pasul 2. Spanacul și pastrunjelul se opăresc în supa de legume pentru un minut, se scot și se lasă la răcit.
Pasul 3. Într-un blender, punem spanacul, pătrunjelul, 3 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de supă. Se procesează până când compoziția devine piure.
Pasul 4. Chorizo se taie bucăți și se prăjește 2 minute într-o tigaie folosind 2 linguri de ulei.
Pasul 5. În aceeași tigaie în care am prăjit chorizo, punem la călit un fir de praz tăiat rondele și 2 căței de usturoi. Se lasă la foc mediu până când prazul devine moale.
Pasul 6. Se adaugă orezul peste praz și usturoi și se călește 1-2 minute până devinde translucid.
Pasul 7. Se adaugă vinul și se mai lasă pe foc până se evaporă.
Pasul 8. Se adaugă pe rând câte două polonice de supă caldă și fierbem până ce totul este absorbit. Procesul pentru fiecare două polonice poate dura între 5-10 min. Amestecăm constant și repetăm până ce orezul devine cremos.
Pasul 9. Tigaia se da jos de pe foc și adăugăm untul rămas, parmezanul, zeamă de lămâie. Încorporăm piureul de spanac și adăugăm condimentele, sarea. Servim pe farfurie cu chorizo deasupra.
Pasul 10. Se mănâncă cu poftă! :)
Poftă bună!