Sfecla
Desi poate fi gasita pe toata perioada anului, sezonul sfeclei este din iunie pana in octombrie, cand poti gasi foarte usor sfecle tinere.
Desi poate fi gasita pe toata perioada anului, sezonul sfeclei este din iunie pana in octombrie, cand poti gasi foarte usor sfecle tinere.Informatii nutritionale
Sfecla reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.
Tabel nutritional
1 ceasca sfecla fiarta (170 grame) are 74.80 calorii. | ||
Nutrienti | Cantitatea | Cat la % asigura din necesarul zilnic? |
folati | 136 mcg | 34 % |
mangan | 0.55 mg | 27.5 % |
potasiu | 518.50 mg | 14.8 % |
fibre | 3.40 g | 13.6 % |
vitamina C | 6.12 mg | 10.2 % |
magneziu | 39.10 mg | 9.8 % |
triptofan | 0.03 g | 9.4 % |
fier | 1.34 mg | 7.4 % |
cupru | 0.13 mg | 6.5 % |
fosfor | 64.60 mg | 6.5 % |