Placinta cu fructe a bunicii
Reţete · Desert / 05.10.2009

Bunica mea facea placinta aceasta in 10 minute. Eu am ajuns la performata de a baga tava in cuptor in 20. Mai repede nu pot! Dar se mananca la fel de repede ca a ei!

Bunica mea facea placinta aceasta in 10 minute. Eu am ajuns la performata de a baga tava in cuptor in 20. Mai repede nu pot! Dar se mananca la fel de repede ca a ei!

Ingrediente:

sase oua, sase linguri de zahar, sase linguri de ulei, 500 grame faina, un praf de copt, zahar vanilat, sase mere mari (de doua soiuri), doua gutui, coaja de la o lamaie, scortisoara, patru - cinci linguri de zahar (pentru fructe), stafide, o mana de nuci, o lingura – doua de biscuiti pisati sau pesmet.
Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii, iar foaia este perfecta pentru o tava mica, 20 pe 30 cm, dar reteta se poate multiplica usor.


Preparare:

Curata si rade fructele prin razatoarea mare. Pune-le la calit cu zahar si coaja de lamaie. Adauga si stafidele.
Sparge ouale si batele bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Da fructele deoparte, adauga biscutii pisati sau pesmetul ca sa suga sucul lasat de fructe, apoi nucile bucatele.
Da deoparte un sfert din aluat. Din restul, intinde o foaie groasa in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, apoi pune fructele calite. Bucata ramasa din aluat da-o prin razatoare peste fructe, cat de uniform poti.

Da la copt 30-40 de minute, pana miroase frumos a toamna. Taie placinta dupa ce s-a mai racorit putin si gandeste-te la bunica (a ta sau a mea).
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro