Carnea de miel reprezinta punctul de rezistenta al mesei de Paste si face parte din traditie. Iti propun cateva retete aparte, la care poti folosi fie pulpa, fie coastele, fie antricoatele de miel.
Carnea de miel reprezinta punctul de rezistenta al mesei de Paste si face parte din traditie. Iti propun cateva retete aparte, la care poti folosi fie pulpa, fie coastele, fie antricoatele de miel.
Vinul rosu este unul dintre ingredientele speciale folosite la prepararea mielului, conferindu-i un gust deosebit si fragezind carnea.
Aroma specifica a mielului este pusa in valoare de numeroase condimente, cum ar fi coriandrul, leusteanul, rozmarinul, cimbrul si usturoiul. La toate fripturile pot fi servite, alaturi,
Gustul carnii de miel poate fi foarte bine asociat cu cartofi dulci (pe care, daca nu i-ai incercat inca, la aceste sarbatori merita sa ii gusti), dar si cu unele fructe (portocale si mere).
Daca te-am facut curioasa, iata care sunt propunerile noastre de fripturi si mancaruri din carne de miel. Pofta buna si Sarbatori frumoase!
Friptura de miel in stil mediteranean
Friptura de miel cu portocale
Cotlete de miel in vin rosu
Cotlete de miel cu mere si smantana
Mancare de miel cu smantana si ciuperci
Pilaf turcesc cu carne de miel si stafide
Coaste de miel cu verdeturi si inele de ceapa
Te poti inspira si din urmatoarele retete:
Ciorba de miel
Tocana de miel cu cartofi
Carne de miel cu ciuperci
Pulpa de miel cu plante aromate si sos
Miel la gratar cu garnitura de kiwi si menta
Tocanita de miel cu sos curry si sos tomat
Friptura de miel cu leustean si piure de telina
Friptura din pulpa de miel cu sos de usturoi
Un articol de Otilia Ignat