Printre persoanele cercetate de procurori s-a aflat şi Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, care a fost directorul trustului timp de mai mulţi ani
Procurorii susţin că, în perioada 2009 — 2014, persoanele reţinute ar fi conceput şi implementat mai multe circuite financiare în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală. Inculpaţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale ce aveau ca obiect de activitate prestarea unor servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor şi au declarat organelor fiscale facturi de achiziţii fictive, provenind de la 17 societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, ce figurau cu obiect de activitate similar.


Ulterior, sumele reprezentând contravaloarea acestor achiziţii erau transferate în conturile bancare ale societăţilor „fantomă”, de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora, cu diferite justificări şi predate în numerar celor care dispuseseră transferul acestora.

O altă modalitate de operare consta în faptul că suspecţii, în calitate de persoane fizice, ar fi prestat în favoarea altor societăţi comerciale din domeniul media mai multe servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, pentru care au emis mai multe facturi de achiziţii fictive în numele mai multor societăţi comerciale „fantomă”, încasând ulterior prin conturile acestora din urmă sumele virate de beneficiarii serviciilor, acestea fiind retrase în numerar şi predate persoanelor fizice prestatoare, în fapt, ale serviciilor, realizându-se astfel „ascunderea” faţă de organele fiscale a veniturilor impozabile încasate.


Mai multe firme din trustul Media Pro au fost vizate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în urmă cu câteva luni. Procurorii au efectuat 28 de percheziţii, pe 1 aprilie, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la sediul Media Pro. Pro Tv SA a precizat atunci că nu este cercetată în acest caz, la sediul de pe Pache Protopopescu neavând loc nicio percheziţie.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5.400.000 lei”, se arăta într-un comunicat al Parchetului Capitalei.


De asemenea, anchetatorii susţineau că,există indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23.000.000 lei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro