6 semne că ai strâns prea multe lucruri inutile în casă. Ce trebuie să faci, conform experților!
Casă şi familie · Acasa / 16.09.2024

Dacă îți sunt familiare aceste semne, poate că este timpul să începi să faci puțină ordine în casă!

"Dezordinea nu este un semn de lene, este o provocare comună cu care ne confruntăm mulți dintre noi", spune experta Rachel Gitzen. "Poate fi adesea copleșitor, deoarece este dificil să știi de unde să începi", adaugă ea.

6 semne că ai strâns prea multe lucruri inutile în casă:

 

Nu poți găsi niciodată ceea ce ai nevoie, când ai nevoie


Dacă te chinui mereu să îți găsești cheile mașinii, telefonul sau portofeluo atunci când trebuie să ieși pe ușă, acesta este un semn că trebuie să începi ordinea în casă, spune experta Perri Kersh.



De asemenea, acest lucru poate indica faptul că nu ai spații special destinate pentru aceste obiecte.

Același lucru este valabil și pentru dulapul de haine. Dacă nu găsești niciodată bluza sau pantalonii pe care îi cauți, este timpul să acționezi.

Gitzen sugerează să scapi de hainele care nu ți se mai potrivesc sau care nu îți mai sunt utile. Astfel, îți poți organiza garderoba și totul va fi mai accesibil atunci când ai nevoie.

Deții o mulțime de dubluri, produse cu etichete sau expirate


S-ar putea să cumperi articole cum ar fi foarfece sau perii de păr, deoarece le pierzi mereu prin casă. Acesta este un alt semn că trebuie să petreci ceva timp fâcând ordine în casă, potrivit specialistului Kersh.

Similar, deținerea prea multor obiecte nefolosite, cu eticheta pe ele este un alt semn de exces.

Coletele nedeschise sau hainele nepurtate indică faptul că cineva are mai mult decât are nevoie sau folosește, explica un alt specialist, Laura Gutowski.

De asemenea, articolele expirate sunt un alt semn că ești mult prea strângător/oare. Dacă deschizi frigiderul sau cămara și găsești multe obiecte expirate, pune-ți semne de întrebare. Aceeași regulă trebuie aplicată și în baie sau în dulapurile cu diverse, având în vedere că și crema de protecție solară, medicamentele și bateriile au toate date de expirare.

Ideea de a face curat în casă este descurajantă


Nimeni nu așteaptă cu nerăbdare să facă curățenie în casă, însă anxietatea severă și amânarea treburilor pot fi un semn că ai strând prea multe lucruri și că trebuie să scapi de urgență de ele.

"Când dezordinea preia controlul, curățenia devine o sarcină copleșitoare care este adesea amânată la infinit", spune Gitzen. S-ar putea chiar să amâni curățenia înainte de vizita prietenilor sau familiei.

Dacă te trezești și apelezi la abordarea împinge tot într-o singură cameră sau în dulap, este semn clar că dezordinea a preluat controlul.

Lucrurile nu sunt niciodată la locul potrivit


Dacă lucrurile nu sunt acolo unde trebuie, găsești surubelnițe în dormitor sau accesorii de birou în baie, atunci cu siguranță este timpul să faci o curățenie amănunțită. Kersh recomandă să găsești locuri speciale pentru lucrurile utile și să scapi de cele pe care nu le mai folosești.

Nu mai ai suprafețe libere


Dacă nu găsești niciodată un loc în care să-ți pui geanta sau corespondența atunci când intri pe ușă, va trebui să te desparți de anumite de lucruri di casa ta. Gitzen recomandă să eliberezi suprafețele și să faci loc pentru ceea ce contează cu adevărat.

Nu ești nerăbdător/oare să te întorci acasă


După cum spun experții, casa ar trebui să fie un loc confortabil în care să te reîntorci cu drag, nu o sursă de stres.

Dacă nu ești nerăbdător/oare să te întorci acasă după o zi grea la serviciu sau dintr-o călătorie, poate fi cauza prezenței a prea multe lucruri.

"Oamenii merită să vină acasă într-un spațiu liniștit, primitor și neaglomerat.", concluzionează Gutowski.

 

Sursă: thespruce.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro