Studiul realizat în 2014 împreună cu Facultatea de Sociologie din cadrul SNSPA, condusă de Prof. Dr. Vintilă Mihăilescu, pe un eşantion de peste 990 de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani din Bucureşti şi Ploieşti arată că în medie, circa 50% dintre respondenţi fac doar între 30 de minute şi o oră de exerciţii fizice pe săptămână. În cursul săptămânii sunt la şcoală în jur de 6 ore şi 30 minute pe zi, alocă studiului în medie 2 ore şi 10 minute; petrec zilnic în medie 7 ore şi 30 minute în faţa unui ecran TV, calculator sau telefon. 36% dintre liceeni au răspuns că nu se trezesc odihniţi, 38% se simt somnolenţi sau au adormit la şcoală, iar 29% au avut probleme de concentrare la liceu. Aceste date relevă faptul că adolescenţii din eşantionul chestionat duc un stil de viaţă sedentar, care alături de alte cauze, le pot afecta puterea de concentrare, pot conduce la instalarea unei stări de oboseală. Toate acestea, le pot influenţa în timp starea generală de sănătate.
Proiectul are la bază metodologiile EPODE International Network (EIN), cea mai mare reţea globală de promovare a stilului de viaţă echilibrat şi de prevenire a obezităţii juvenile, care reuneşte 43 de programe naţionale din 30 de ţări, în cadrul căreia Fundaţia PRAIS este un model de bune practici.
Partenerii instituţionali ai proiectului sunt: Inspectoratele Şcolare din Municipiul Bucureşti, din judeţele Prahova, Braşov, Timiş şi Cluj, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Timişoara, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Cluj-Napoca, Şcoala de antrenori “Ioan Kunst Ghermănescu”, Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Fotbal.
Implementarea proiectului este posibilă datorită grantului acordat Fundaţiei PRAIS, de către Fundaţia Coca-Cola, în urma unei selecţii anuale de proiecte bazate pe comunitate, la nivel internaţional.