Vrei să-ţi albeşti dinţii şi nu ştii ce tratament stomatologic să alegi sau ce soluţii alternative ai la îndemână? Află de la Dr. Orania Caleşu care sunt cele mai eficiente şi sigure tratamente de albire!
Vrei să-ţi albeşti dinţii şi nu ştii ce tratament stomatologic să alegi sau ce soluţii alternative ai la îndemână? Află de la Dr. Orania Caleşu care sunt cele mai eficiente şi sigure tratamente de albire!
Înainte de tratamentul de albire:
- trebuie să faci o şedinţă completă de profilaxie şi igienizare a danturii
- trebuie să ştii că aceste tratamente nu sunt recomandate tuturor persoanelor şi să ceri părerea medicului stomatolog.
2 tratamente la cabinet şi 2 tratamente pentru acasă
1. Zoom Advance Power
Deschide culoarea dinţilor într-o singură oră de tratament până la zece tonuri, aflăm de la dr. Orania Caleşu, medic dentist generalist la Clinica stomatologică Royal Dental. "Acest sistem cu lampă cu plasmă este numărul 1 pe piaţa din America şi este singurul care foloseşte energie luminoasă, fiind şi cea mai sigură", explică specialistul. Rezultatele sunt vizibile imediat. Preţul acestui tratament ajunge la 1500 ron. Efectul se menţine până la 3 ani de la tratament.
2. Opalecence Xtra- Boost
Potrivit specialistului, acest tratament permite albirea unuia sau mai multor dinţi. De asemenea, dr. Orania Caleşu recomandă acest tratament şi pentru albirea dinţilor devitali, pentru egalizarea discromiilor cauzate de coroane, punţi sau faţete mai deschise decât culoarea danturii, dar şi pentru discromiile de natură congenitală.
3. Opalecence Boost Kit
Este unul dintre cele mai bune produse de albire pentru acasă, potrivit medicului dentist care explică ce presupune acest tratament: luarea amprentelor arcadelor dentare în cabinet şi realizarea unor gutiere personalizate cu scopul de a minimaliza afectarea gingiei şi a mucoaselor pe parcursul tratamentului. Spre deosebire de celelalte două tratamente de albire, acest tratament prezintă şi câteva dezavantaje: apariţia sensibilităţii dentinare, timpul îndelungat de tratament (8-14 nopţi), iar albirea dinţilor se face doar cu două până la patru nuanţe.
4. Praful de bicarbonat
Ajută la îndepărtarea petelor superficiale de pe dantură. Ai două opţiuni să-l foloseşti: fie torni puţin praf peste pasta de dinţi, fie îl amesteci cu zeamă de lămâie pentru a obţine o pastă cu care să speli dinţii. Nu trebuie să foloseşti des bicarbonatul, deoarece poate să favorizeze apariţia gingivitei sau eroziunea smalţului dinţilor, avertizează dr. Orania Caleşu.
Reguli de respectat după un tratament de albire
Dr. Orania Caleşu atrage atenţia asupra câtorva reguli de care trebuie să ţii cont în următoarele 10 zile după ce ai făcut un tratament de albire dentară:
- nu fumezi
- nu consumi alimente şi băuturi colorate (sosuri cu bulion, cafea, sucuri, carne prăjită, carne de vită, grătar)
- nu foloseşti apa de gură pe bază de clorhexidină
- trebuie să bei multă apă, deoarece în urma tratamentului, dinţii sunt deshidrataţi.
Potrivit specialistului, singurele complicaţii care pot să apară în urma tratamentului sunt hipersensibilitatea/durerea dentară. "Este normal ca în primele 4-24 de ore să apăra o sensibilitate dentară, o senzaţie de prezenţă a dinţilor pe arcadă", spune dr. Orania Caleşu, însă ea va dispărea după 24 de ore de la tratament. În cazul în care sensibilitatea nu dispare se administrează antiinflamatoare.
Sfatul specialistului
Dr. Orania Caleşu, medic dentist generalist la Clinica stomatologică Royal Dental
"Tratamentele de albire nu sunt indicate dacă ai hipersensibilitate dentinară, fisuri de smalţ, abraziuni accentuate. Dintre contraindicaţiile generale ale albirii cu lampă UV putem menţiona: persoanele cu hipersensibilitate la lumină, cele care urmează un tratament cu Psoralen asociat cu radiaţii UV sau care iau medicamentaţie fotochimică pentru că razele UV pot creşte fotosensibilitatea, de aceea trebuie consultat medicul curant. De asemenea, tratamentul de albire cu lampă UV nu este recomandat femeilor însărcinate sau lăuze, persoanelor cu boli de inimă, diabet, melanom".