Potrivit rezultatelor unui studiu recent, substantele chimice din vinul rosu pot fi eficiente in prevenirea sau tratarea bolilor stomatologice. Cercetatorii de la Universitatea Laval din Canada au descoperit ca polifenolii din vinul rosu care au importante proprietati antioxidante si antialergice pot bloca producerea radicalilor liberi, care actioneaza negativ asupra gingiilor
Periodontita (parodontopatia cronica) - boala cu cea mai mare incidenta in populatie - afecteaza gingia, osul si structurile care fixeaza dintii in oasele maxilare, provocand infectia, mobilitatea si in cele din urma caderea dintilor. Boala este cauzata de bacteriile din placa bacteriana. Prin urmare, proprietatile antioxidante ale polifenolilor din vinul rosu ar putea constitui o solutie pentru prevenirea si tratarea periodontitei, precum si a altor probleme cauzate de actiunea radicalilor liberi.
Cu toate acestea, cercetatorii au subliniat ca vinul rosu poate pata dintii sau poate cauza cancer bucal in cazul unui consum exagerat de alcool.