Vinul in cantitati moderate ne salveaza de cancer
Sănătate · Stiri / 19.01.2010

Este parerea cercetatorilor care au constatat ca vinul cu o concentratie de alcool mica, de 10% ne protejeaza organismul de mai multe tipuri de cancer.

Este parerea cercetatorilor care au constatat ca vinul cu o concentratie de alcool mica, de 10% ne protejeaza organismul de mai multe tipuri de cancer.

 

Spre deosebire de celelalte vinuri din comert care au o concentratie de alcool de 14%, un vin mai slab consumat in cantitati normale scade riscul de imbolnavire, potrivit Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului citata de BBC Online.

Astfel, persoanele care consuma in fiecare seara cate un pahar de 250 ml cu vin beneficiaza de un risc diminuat cu 7% de a face cancer intestinal, insa cu o conditie: sa bea un vin cu o concentratie scazuta de alcool (10%).



"Daca toata lumea care obisnuieste sa consume vin cu o concentratie de 14% alcool ar schimba acest obicei in favoarea vinului cu o concentratie mai scazuta, sute de cazuri de cancer ar putea sa fie prevenite", sustine Dr Rachel Thompson de la Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro