Studiu: Consumul moderat de bere, remediu natural împotriva pietrelor la rinichi
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi.
Studiul, realizat în Finlanda, pe subiecți masculini cu o dietă care include un consum moderat de bere, a demonstrat că incidența pietrelor la rinichi poate scădea cu 40%.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 27.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. Rezultatele acestuia au arătat că un consum moderat de bere reduce riscul de a dezvolta pietre la rinchi cu 40%.
Studiul este cu atât mai valoros având în vedere că nicio altă băutură testată în acest studiu, fie ea alcoolică sau nonalcoolică, nu a modificat pericolul apariției acestei afecțiuni. Printre băuturile care au mai fost testate se numără și laptele, sucurile de fructe și ceaiul. Studiul indică faptul că alcoolul și cantitatea de apă conținute de bere concură la creșterea fluxului de fluide, reducând astfel riscul acumulării de pietre.
Mai mult, conținutul de alcool este cel care crește procesul de eliminare a calciului, vinovat de formarea pietrelor la rinichi. Aceste descoperiri sunt completate de faptul că hameiul are capacitatea de a inhiba elimiarea calciului din oase, fapt care conduce la încetinirea dezvoltării calculilor renali.