Strabismul
Sănătate · Stiri / 15.01.2008

Strabismul este o afectiune a ochilor foarte des intalnita. Atat la copii, cat si la adulti.

Supranumita si boala "ochilor - incrucisati", strabismul este afectiunea in care ochii nu mai au capacitatea sa focalizeze aceeasi imagine in acelasi timp.

Ce provoaca strabismul?   

Iata ce raspunde specialistul: "In copilarie, cauzele sunt de cele mai multe ori necunoscute, chiar daca uneori boala apare in urma suprasolicitarii vederii", spune dr. Ionut Costache, specialistul Bausch & Lomb Vision Care.

"La adulti insa, strabismul poate sa apara in urma afectarii globilor oculari sau a vaselor de sange de la nivelul acestora. Simptomele sunt variate si difera de la un caz la altul
", continua dr.Costache.

Totusi, abordarea bolii este diferita. "Copiii pot fi diagnosticati prin simpla observare a pozitiei globilor oculari care nu mai privesc in aceeasi directie. Ei vad incetosat, au o sensibilitate la lumina puternica sau vad dublu. La adulti insa, vederea dubla se poate instala brusc in urma accidentelor vasculare cerebrale, a hipertensiunii arteriale sau a diabetului zaharat", adauga specialistul.


Cum se poate rezolva aceasta problema?

Tratat cat mai repede, strabismul poate fi controlat si chiar corectat. Operatia ramane singura solutie in momentul in care afectiunea este neglijata. Ochii tai sunt nepretuiti, asa ca nu ii neglija! De cele mai multe ori, doctorul oftalmolog iti poate fi cel mai bun prieten.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro