Prevenirea consumului de droguri in scoli
Sănătate · Stiri / 05.12.2008

Potrivit unui raport de cerectare realizat de Salvati Copiii, 73% dintre elevii de gimnaziu si 77,8% dintre liceeni au identificat problematica consumului de droguri drept un subiect de mare interes. Desi interesul tinerilor pentru acest subiect este crescut, informatiile care ajung la acestia, prin diferite mijloace, nu sunt intotdeauna corecte.

Prin Programul Edicatie pentru Sanatate, Salvati Copiii isi propune informarea tinerilor cu privire la adoptarea unui stil de viata sanatos, prin reducerea comportamentelor de risc, punand accent pe prevenirea consumului de droguri si reducerea incidentei infectiilor cu trasmitere sexuala in randul populatiei tinere.

Astfel, in cadrul parteneriatului cu Ministerul Educatiei si Cercetarii - programul Educatie penbtru Sanatate in scoala romaneasca, Salvati Copiii romania s-a implicat in dezvoltarea programei scolare, componenta "Consumul si abuzul de substante toxice", in elaborarea caietelor metodologice pentru elevii din clasele II-VIII si in pregatirea cadrelor didactice de la nivel nationala, prin delegarea nui specialist la cursurile de informare.


Materialele sunt dezvoltate intr-un limbaj prietenos si au in vedere etapele de dezvoltare ale copilului.


Suport pentru copii seropozitivi


Multi copii depistati seropozitivi dupa 1990 au fost abandomanti in institutiile de protectie a copilului. Desi au beneficiat de tratament medical, integrarea lor sociala si scolara a fost dificila si incompleta, de aici si dificultatile pe care le intampina acum, ajunsi la adolecenta in relatiile cu cei de o varsta cu ei.

Salvati Copiii actioneaza de peste 12 ani in domeniul prevenirii si combaterii efectelor HIV/SIDA prin:

  • integrarea sociala si scolara a copiilor si tinerilor seropozitivi provenind din medici vulnerabile: centre de protectie, familii sarace, comunicati de romi, copii strazii;
  • informarea si constientizarea pentru copiii si tinerii institutionalizati;
  • activitati pentru integrarea scolara si sociala;
  • instruirea personalului;
  • dezvoltarea modelelor alternative de ingrijire pentru copii seropozitivi abandonati in institutii.

Salvatii copiii desfasurarea programe pentru integrarea sociala si scolara a copiilor si tinerilor seropozitivi, adresandu-se in acelasi timp si categoriilor vulnerabile prin programe de informare si constientizare in sensul prevenirii raspandirii virusului HIV, dar si populatiei generale pentru a reduce fenomenul discriminarii.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro