Personalul medical va urma cursuri de instruire in utilizarea noilor tehnologii
Economiile pe care serviciile e-Sanatate le pot produce atat in cadrul sistemului medical, cat si in favoarea pacientilor sunt considerabile. Aceste servicii contribuie la cresterea performantelor sistemului medical si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, determinand cresterea productivitatii personalului angajat si a numarului persoanelor active.
Economiile pe care serviciile e-Sanatate le pot produce atat in cadrul sistemului medical, cat si in favoarea pacientilor sunt considerabile. Aceste servicii contribuie la cresterea performantelor sistemului medical si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, determinand cresterea productivitatii personalului angajat si a numarului persoanelor active.Investitiile permanente in formarea profesionala a personalului medical in vederea cresterii calitatii actului medical prin utilizarea noilor tehnologii sunt premisele obligatorii pentru obtinerea acestor beneficii.
RSC (Romanian Soft Company) a semnat contractul de finantare din fonduri europene cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, pentru implementarea proiectului "MEDAS - Instruirea medicilor si a asistentelor medicale din spitale in managementul si utilizarea noilor tehnologii".
Proiectul se incadreaza in domeniul major de interventie 3.2 si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul Social European. Proiectul va fi implementat de RSC, in parteneriat cu SupEuropa (Franta), Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria, Spitalul Judetean de Urgente Constanta, Spitalul Judetean de Urgente Targu-Jiu si Spitalul Clinic "Dr. Panait Sarbu" Bucuresti, se va desfasura pe o perioada de 36 de luni si vor fi instruite 880 de persoane din sectorul medical.
Proiectul Medas cuprinde 4 euro-regiuni: Bucuresti-Ilfov, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si are ca obiective generale:
1. Furnizarea de formare profesionala medicilor si personalului medical in vederea cresterii calitatii actului medical prin utilizarea noilor tehnologii;
2. Cresterea performantelor sistemului medical prin imbunatatirea accesibilitatii, eficacitatii si echitatii serviciilor medicale oferite populatiei;
3. Imbunatatirea managementului unitatilor medicale si institutiilor sectorului sanitar in vederea modernizarii serviciilor medicale;
4. Sprijinirea implementarii tehnologiilor informatiei si comunicarii in sectorul de sanatate prin oferirea de servicii de e-Sanatate.