Legumele cu frunze verzi reduc riscul de diabet
Sănătate · Stiri / 20.08.2010

Consumul de varza si alte legume cu frunze verzi precum broccoli, germeni de seminte, spanac, napi reduce cu 14% riscul de diabet zaharat de tip 2, se arata intr-un studiu publicat in British Medical Journal.

Consumul de varza si alte legume cu frunze verzi precum broccoli, germeni de seminte, spanac, napi reduce cu 14% riscul de diabet zaharat de tip 2, se arata intr-un studiu publicat in British Medical Journal.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Leicester au examinat rezultatele obtinute in urma a sase studii in care se analiza dieta mai multor voluntari si au constatat ca persoanele care obisnuiesc sa consume in fiecare zi mai mult de o portie de legume cu frunze verzi au un risc cu mult diminuat in a dezvolta diabet.



"Cunoastem deja beneficiile pe care le aduce consumul de fructe si legume, insa aceasta este prima cercetare ca atesta o legatura clara intre consumul de legume cu frunze verzi si diabetul zaharat de tip 2"
, explica dr. Iain Frame, director de cercetari la Diabetes UK, citat de publicatia britanica DailyMail.


Potrivit Prof. dr. Radu Lichiardopol, seful sectiei I-a de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Institutul Paulescu din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice,

"diabetul zaharat este o boala complexa. De fapt, este un cumul de mai multe afectiuni. Diabetul zaharat de tip 2 este o boala progresiva, care in timp ajunge sa fie tratata cu insulina. Aceasta afectiune se intalneste frecvent la persoanele cu varsta peste 40 de ani".

In diabetul de tip 2 organismul produce prea putin insulina sau nu o poate folosi corect. Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro