Ghimbirul te scapă de febra musculară
Ghimbirul proaspăt scade în intensitate febra musculară, arată un raport apărut în publicaţia Journal of Pain.
Ghimbirul proaspăt scade în intensitate febra musculară, arată un raport apărut în publicaţia Journal of Pain.
Ca să eviţi febra musculară după un antrenament intens trebuie să consumi în fiecare zi o cantitate mică de ghimbir proaspăt ras care are efect calmant asupra musculaturii, scrie publicaţia britanică DailyMail. Cel mai recent studiu efectuat de o echipă de cercetători americani arată că în cazul participanţilor care au primit 2 grame de ghimbir proaspăt în fiecare zi s-a constatat o reducere cu 24% a intensităţii durerii.
Pe lângă această proprietate recent descoperită, ghimbirul este un remediu excelent şi recunoscut de sute de ani în tratarea stărilor de greaţă. De asemenea, datorită substanţelor din conţinutul său are proprietatea de a ucide celulele canceroase. Cunoscutul medic neurolog, David Servan Schreiber care a învins cancerul la creier recomandă folosirea ghimbirului proaspăt ras peste o salată de legume fierte la abur sau gătite uşor în tigaie sau prepararea unei infuzii (câteva bucăţele de ghimbir lăsate la infuzat 10-15 minute în apă clocotită). Trebuie doar să te obişnuieşti cu gustul ghimbirului pe care îl găseşti în supermarket la un preţ decent.
În Japonia a fost utilizat în mod tradiţional pentru dureri de coloană şi articulaţii; în Filipine este folosit pentru vindecarea durerilor de cap; chinezii îl foloseau contra durerilor de dinţi şi a mahmurelii, iar în Brazilia, Sudan şi Papua-Noua Guinee era folosit pentru tratarea artritelor.