Studii recente au demonstrat ca fructele si legumele cultivate in Statele Unite ale Americii nu mai sunt la fel de bogate in nutrientii de baza, informeaza ABCNews.Cercetatorii de la Universitatea din Texas au remarcat ca recoltele actuale de fucte si legume inregistreaza cu aproximativ 38% mai putine proteine, calciu, vitamina C, fosfor, fier si riboflavine in comparatie cu recoltele din anii trecuti
"Concurenta acerba de pe piata i-a determinat pe fermieri sa foloseasca noi tehnici pentru a determina cresterea productiei. Fructele si legumele stimulate nu au timp sa isi dezvolte nutrientii de baza, producandu-se astfel un efect de diluare", sustine Donald Davis, cel care a condus studiul.
Cu toate ca recolta este mult saraca in nutrienti, expertii incurajeaza consumul de legume si fructe, deoarece sunt singurele surse mai importante din care populatia isi poate acumula necesarul zilnic de vitamine si minerale.
Cercetarea s-a extins si asupra productiei de grane, studiindu-se peste 14 varietati de grane. Rezultatele au fost aceleasi, cu cat recolta este mai mare, cu atat se reduce cantitatea de substante nutritive.