Fonduri europene destinate medicilor
Sănătate · Stiri / 01.09.2010

Din octombrie 4000 de medici din toată ţara vor urma gratuit cursuri pe teme de legislaţie medicală şi prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis, anunţă Colegiul Medicilor din România.

Din octombrie 4000 de medici din toată ţara vor urma gratuit cursuri pe teme de legislaţie medicală şi prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis, anunţă Colegiul Medicilor din România.

 

Aceste cursuri nu presupun din partea medicilor plata vreunei taxe, participarea fiind creditată că formă de educaţie medicală continuă de către Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor Dentişti. Astfel, 1600 de medici din specialităţile de mare risc (chirurgie, AŢI, obstetrică-ginecologie) şi 2400 de medici dentişti pot să urmeze aceste cursuri organizate în perioada octombrie 2010 -  mai 2013

, sub formă de ateliere de formare cu durată de două zile şi vor avea ca teme: zone de vulnerabilitate ale practicii medicale actuale, tehnici de evitare a acuzaţiilor de malpraxis, exigenţe legale aplicabile profesiei medicale, metode de negociere a asigurării de malpraxis. 
 
"Responsabilizarea actului medical, sprijin permanent pentru medicul practician, care, de multe ori, trebuie să facă performanţă în condiţii vitrege de lucru şi, desigur, satisfacţia pacientului - acestea sunt ţintele pe care le urmărim prin proiectele destinate medicilor pe care le derulăm. Dorim ca toţi medicii din România să participe la aceste cursuri. Pentru aceasta, până în 2013 vom asigura pregătirea şi certificarea a 90 de formatori specializaţi în tematica prevenirii malpraxisului medical, care vor continua susţinerea de cursuri către medici, şi după închiderea acestui proiect”,
a declarat prof. Vasile Astarastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România. 
 

Din 2011, cursuri în toate judeţele

 
"Primele sesiuni de instruire vor începe în luna octombrie a acestui an, iar pe parcursul anului viitor vor fi organizate cursuri în toate judeţele. Ulterior participării la curs, medicii vor beneficia de consultanţă pe teme de legislaţie medicală şi malpraxis, precum şi de actualizarea permanentă a informaţiilor din acest domeniu”, a declarat Dr. Andrei Nanu, managerul de proiect.


 
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi din bugetul de stat al României, iar valoarea totală a lui este de 9,500,000 lei. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro