Doar 1% dintre producătorii de suplimente din România spun de unde iau materia primă
Sănătate · Stiri / 24.02.2016

Un factor foarte important pentru calitatea produsului este reprezentat de țara de proveniență a extractului.

Materia primă are o importanță covârșitoare pentru eficiența produselor. Însă, furnizorii de materie primă sunt considerați de multe ori secret de afaceri și doar 1% dintre producătorii din România au curajul să declare furnizorii de materie primă.

Recunoscute pentru beneficiile lor sănătoase, plantele sunt un aliat de nădejde de mai bine de sute de ani, iar sub forma suplimentelor pe bază de extract de plante, eficiența acestora este sporită. Însă, pentru a beneficia de rezultate eficiente, consumatorii trebuie să știe să recunoască suplimentele alimentare de calitate.


Furnizorii de materie primă din Europa de Vest sunt recunoscuți pentru calitatea superioară a extractului folosit.  ”Am ales să lucrăm cu un furnizor de extracte din plante vest-european, Naturex, cu sediul în Franța, tocmai fiindcă este lider mondial în puritatea extractelor și ne certifică faptul că toate extractele din plante pe care le luăm de la ei sunt de calitate înaltă. Din punctul meu de vedere calitatea produsului este dată într-o proporție covârșitoare de calitatea materiei prime”
, declară dr. Florin Mitocaru, directorul general Alevia.

Extractele standardizate reprezintă o metodă prin care consumatorii se pot asigura că preparatele au o valoare terapeutică mare. "Aspectul acesta se verifică pe ambalajul produsului, unde scrie: extract de Ginkgo biloba 24% ginkgoflavone, 6% lactone terpenice”, explică dr. Florin Mitocaru.

De asemenea, trebuie să știi că extractul este de două tipuri: pur sau adulterat. Diferențierea extractului de calitate de unul slab sau adulterat este subtilă și nu este posibilă prin verificarea etichetei. Dr. Florin Mitocaru susține că cel mai bun indicator de diferențiere a unui produs bun de unul slab este însuși efectul.

 
„Extractul slab sau adulterat este un extract asupra căruia s-a intervenit în mod artificial, adică este folosit un extract de slabă calitate asupra căruia se adaugă substanța activă până la standardul declarat. Din păcate, acest aspect nu poate fi verificat dacă ne uităm pe eticheta sau prospectul produsului, ci prin analize de laborator amănunțite. Din această cauză, cea mai bună dovadă a calității suplimentului alimentar pentru consumatori este efectul pe care îl simt. După ce cumpăram un supliment alimentar e necesar să fim atenți la modul în care ne simțim, să evaluăm impactul asupra sănătății noastre. Calitatea unui supliment alimentar este dată într-o proporţie covârşitoare de calitatea materiei prime. De aceea, cea mai bună dovadă a tipului de extract folosit este chiar eficiența produsului”
a mai spus dr. Mitocaru.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro