Cum pot preveni mousse-urile şi sucurile 100% obezitatea infantilă?
53,5% dintre mamele din România confirmă faptul că familiile lor nu consumă suficiente fructe şi legume pe parcursul unei zile[1]. Dieta zilnică fără fructe şi legume este principala cauză a obezităţii.
Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 42 de milioane de copii cu vârste sub 5 ani sunt supraponderali sau obezi[2]. În România, 40% dintre copii au probleme cu greutatea, în timp ce obezitatea este considerată un factor de risc pentru 3 din 4 boli.[3]
Pe lângă obiceiurile alimentare nesănătoase şi activitatea fizică scăzută, una din cele mai comune cauze ale obezităţii este consumul redus de fructe şi legume de către copii. Fructele şi legumele sunt o sursă de vitamine şi minerale care contribuie la reglarea funcţiilor organismului, motiv pentru care fiecare masă ar trebui să conţină fructe şi legume în diferite forme, inclusiv sucuri 100% şi mousse-uri. Aceste produse sunt elemente importante ale unei diete echilibrate, fie că sunt incluse la masă, fie că sunt consumate drept gustări pe parcursul zilei.
Copiii care mănâncă mese bine echilibrate sunt mai energici şi mai fericiţi. Sucurile 100% şi mousse-urile care conţin vitamine isteţe pot fi completări convenabile pentru un mic dejun sau o masă de prânz pentru un copil. Când alegem sucuri şi mousse-uri 100%, putem fi siguri că nu conţin aditivi artificiali, zahăr, sirop sau alţi îndulcitori, conservanţi, coloranţi sau ingrediente care îmbunătăţesc aroma, culoarea sau consistenţa. De exemplu, mousse-urile pot fi consumate mai uşor decât fructele sau legumele întregi: sunt ambalate într-un pachet smart care poate fi luat de fiecare copil peste tot (în parc, la şcoală sau în excursii), cantitatea este ideală pentru o porţie de vitamine şi sunt pe deplin produse naturale. De aceea, mousse-urile şi sucurile 100% reprezintă alternativa perfectă pentru gustările nesănătoase.
Familia este principalul model şi o sursă de informaţie pentru fiecare copil, mai ales în dezvoltarea obiceiurilor alimentare corespunzătoare. Dacă părinţii încurajează copiii şi le oferă un exemplu bun, cei mici au mai multe şanse să consume gustări sănătoase care îi va proteja de obezitate.