Cremele antiimbatranire - ineficiente pentru piele
Sănătate · Stiri / 02.12.2008

Potrivit unui studiu britanic, suplimentele si cremele pe baza de antioxidanti nu opresc si nici macar nu incetinesc procesul de imbatranire a pielii. Eficiente in mod sigur sunt doar dietele adecvate si exercitiile fizice.

Odata cu trecerea timpului oamenii trebuie sa aiba mai multa grija asupra alimentatiei si sa faca mereu miscare, afirma cercetatorii. "Faceti multa miscare. Luati-va un caine si mergeti la plimbare!", a declarat Dr. David Gems de la University College London. "Problema nu este ca nu exista suficienti antioxidanti in mancare, ci ca nu se consuma cantitatea corespunzatoare", a continuat acesta.

Noile studii arata ca anumite creme care au in compozitie factor de protectie solara sunt eficiente pentru sanatatea pielii, incetinind imbatranirea acesteia. Totusi, orice alte vitamine adaugate in acestea, sunt absolut inutile, neavand niciun efect. De asemenea, ceaiul verde mai poate avea efecte benefice asupra pielii.


Printre alimentele bogate in antioxidanti se numara broccoli, conopida, varza de Bruxelles, lamaia, morcovii, cartofii, alunele, migdalele, usturoiul si pepenele galben. Pentru cresterea imunitatii organismului, specialistii recomanda consumul acestor alimente in stare naturala.

Sursa: Daily Mail
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro