Consuma orez brun daca vrei sa-ti protejezi inima
Sănătate · Stiri / 29.04.2010

Daca ai probleme cu colesterolul si hipertensiunea arteriala inlocuieste orezul alb cu cel brun sau salbatic, sugereaza cercetatorii americani si japonezi citati de publicatia britanica DailyMail.

Daca ai probleme cu colesterolul si hipertensiunea arteriala inlocuieste orezul alb cu cel brun sau salbatic, sugereaza cercetatorii americani si japonezi citati de publicatia britanica DailyMail.

 

Orezul brun este foarte bogat in fibre, fiind un adjuvant esential in lupta impotriva hipercolesterolemiei. De asemenea, tine tensiunea arteriala sub control si reduce semnificativ riscul de a suferi un atac de inima, potrivit expertilor care au descoperit ca orezul brun contine o substanta care protejeaza inima.



Asa se explica incidenta atat de scazuta a bolilor de inima in Japonia, din moment ce majoritatea persoanelor obisnuiesc sa consume zilnic orez. "Se pare ca orezul brun aduce mai multe beneficii decat cel alb, avand un rol important in controlul tensiunii arteriale si in prevenirea ateroslerozei", explica prof. Satoru Eguchi, de la Universitatea Temple, Philadelphia.

 

 

Sfaturi sanatoase pentru inima ta


1. Cat mai multe si mai variate fructe, legume (mai ales proaspete, negatite), cereale integrale, produse pe care este scris un procent mic de grasimi;


2. Cel putin de 2 ori/saptamana peste (cu cat mai gras cu atat mai bine). Somonul este unul dintre cei mai bogati in acizi grasi omega-3 polinesaturati;
3. Lactate cu continut scazut de grasime (1%);
4. Mai putina carne, mai degraba de pui fara pielita, nu prajeli. Nu gati cu uleiuri saturate;
5. Redu consumul de bauturi racoritoare dulci si de sare (adauga condimente pentru gust), alcool cu moderatie, preferabil un pahar de vin rosu;
6. Cantitatea cea mai mare de grasimi sa fie de tip mono si polinesaturate. Evita produsele hidrogenate;

7. Maxim 2 oua/saptamana;
8. Evita cartofii prajiti, prajiturile, cremele, gogosile, covrigeii si biscuitii;
9. Maxim 1-2 cafele /zi;
9. Cat mai rar la restaurantele de tip „fast-food“.  

 

Credit foto: DailyMail.co.uk 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro