Cidru si posibilele beneficii asupra sanatatii
Sănătate · Stiri / 30.08.2006



Potrivit unui experiment recent, cidrul contine un numar insemnat de "antioxidanti fenolici", care ofera protectie organismului impotriva cancerului si a atacurilor de inima, informeaza site-ul BBC News. Astfel incat expertii din Glasgow s-ai propus sa determine daca un consum de cidru poate aduce beneficii asupra sanatatii echivalente cu cele aduse de cateva mere rontaite zilnic. Si mai ales, cum anume absoarbe organismul uman aceste substante chimice din continutul cidrului. Experimentul a fost efectuat pe 12 voluntari, carora li s-a administrat o 1/5 l de cidru, evitandu-se orice alte surse de antioxidanti. La final, au fost analizate mostrele de urina si sange ale participantilor la experiment. "Studiile anterior realizate au lasat sa se inteleaga ca ar exista o legatura intre fenoli si protectia oferita de acestia impotriva unor boli grave, astfel incat incercam sa stabilim cum anume si de unde putem asimila acesti fenoli in dieta noastra", sustine Serena Marks, coordonatorul studiului. Asadar, pe viitor se propune ca metodele de productie a cidrului sa fie adaptate astfel incat sa se mentine un nivel ridicat vde fenoli, chiar si dupa procesul de fermentare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro