Cancerul de col uterin poate fi prevenit
Sănătate · Stiri / 16.01.2008

Asociatia Europeana a Cancerul de Col Uterin (ECCA) marcheaza din nou, in perioada 20 - 26 ianuarie 2008, "Saptamna europeana de Prevenore a Cancerului de Col Uterin", ca invitatie europeana menita sa creasca nivelul de informare a tuturor femeilor in legatura cu modalitatile de prevenire a cancerului de col uterin.

Astfel, duminica 20 ianuarie 2008, incepand cu ora 13:00 in rotunda complexului Plaza Romania (intrarea Iuliu Maniu) la un eveniment public cu femei obisnuite dar si celebre, medici si jurnalisti, un eveniment de informare si educare care deschide "Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin".

Pentru a aminti ca un simplu test citologic si un vaccin ne poate salva viata, compania organizatoate - GSK va imparti brosuri, se vor face poze, vor schimba opinii si experiente.

Compania isi propune sa ofere femeilor cat mai multe informatii despre cancerul de col uterin si legatura acestuia cu infectia cu tulpini oncogenetice de Papillomavirus uman (HPV), precum si despre metodele de prevenire. Infectia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col uterin fiind mai mare la femeile de peste 35 de ani, sugerand progresia lenta a infectiei virale catre cancer. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro