Cafeaua reduce riscul de aparitie a bolilor de ficat
Cafeaua are rolul de a proteja ficatul de bolile cauzate de un consum ridicat de alcool, informeaza BBC News in urma unui studiu efectuat de curand
Experimentul efectuat pe un esantion de 125 580 de persoane cu varsta peste 20 de ani a scos in evidenta beneficiul pe care il poate aduce o ceasca de cafea pe zi, reducand cu pana la 22 % riscul de a dezvolta ciroza. Insa problema este ca in cazul consumului de ceai nu a fost determinata aceeasi scadere a pericolului de dezvoltare a cirozei, fapt care-i pune pe ganduri pe experti daca cafeina este sau nu cauza diminuarii acestui risc. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca un comsun de cafea poate sa ofere o anumita protectie, insa numai reducand cantitatea de alcool se pot evita bolile de ficat. In urma unei analize a unor pacienti care s-au oferit voluntari pentru examinare intre anii 1978-1985, un grup de cercetatori americani au constatat ca