Grupul educațional privat Butterfly susține educația copiilor din centrele de plasament printr-un program de training și consiliere a voluntarilor înscriși în programul Ajungem Mari, “Dă-ţi pasiunea mai departe!”
Programul Ajungem Mari, derulat de Asociația Lindenfeld, își propune să ajute la dezvoltarea copiilor din centrele de plasament prin educație non-formală și joc. Programul a ajuns în prezent să numere 200 de voluntari, ce contribuie la educarea prin metode non-formale a peste 400 de copii instituționalizați din București.
Ne bucurăm să putem ajuta la formarea voluntarilor, ce își dedică din timpul lor educării copiilor din centrele de plasament. Una dintre valorile pe care le transmitem copiilor la Butterfly este cea a responsabilității sociale și dorim să fim un exemplu în aceast sens și să contribuim direct prin inițiativele noastre. Susținem Ajungem Mari cu consiliere pe partea de educație superioară pentru că încurajăm orice proiect educațional ce își propune să contribuie la dezvoltarea copiilor societății noastre, așa cum sunt și cei din centrele de plasament, declară Mădălina Gîdiuță, fondator al Grupului Educațional Butterfly.
Proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost triplu nominalizat la Gala Naţională a Voluntarilor, iar iniţiatoarea Iarina Stefanescu a primit premiul pentru Voluntarul Anului în Educaţie. Să fii voluntar într-un centru de plasament e o frumoasă provocare, pentru că le transmiţi copiilor cunoştinţele şi valorile tale, experienţele acumulate şi în acelaşi timp îi încurajezi şi motivezi să meargă mai departe. Primeşti în schimb mai mult decât dăruieşti: multă energie, îmbrăţişări şi lecţii surprinzătoare, spune Iarina Ştefănescu, fondatoarea programului.
Prin proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe!” voluntarii susţin, în funcţie de pasiunile lor, cursuri interactive (română, matematică, engleză, informatică, educaţie pentru sănătate) sau ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, cinematografie) în echipe de câte 2, săptămânal, timp de două ore pentru grupe formate din 6-12 copii. Uneori e o diferenţă foarte mare între reperele copiilor şi ale voluntarilor, iar voluntarii îi aduc pe cei mici aproape de o altă lume, a înţelegerii, ascultării, afecţiunii şi răbdării. Ce este o celulă? au întrebat voluntarii la o oră de biologie, iar un copil a răspuns senin “o cameră unde stai închis”, adaugă Iarina.
Până pe 31 mai, cei ce doresc să se alăture programului de voluntariat Ajungem Mari o pot face printr-un e-mail cu CV şi scrisoare de intenţie la office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar povești de la activități spuse de voluntari se găsesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI. Despre parteneriatul dintre Butterfly și Ajungem Mari, puteți vedea mai multe aici: www.scoalabutterfly.ro și în acest clip: https://www.youtube.com/watch?v=JF_7hf5UAbU