Branza care fura calciul
CE MANCAM, CE BEM. Cateva E-uri intinse pe paine. Iata o posibila definitie a unui sandvis cu branza topita. Branza topita Mixtett este obtinuta prin topirea unor branzeturi cu saruri de topire. Produsul contine: apa, unt, cascaval sau, dupa caz, emmentaler, lapte praf degresat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza sarurile de topire: "E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi si tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smantana, sare iodata. Acest tip de branza topita contine 55 de grame de grasime la 100 de grame de produs, avand o valoare energetica de 277 kcal/1146kj si o densitate calorica medie spre ridicata".
PRECIZARI |
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si la efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail sanatate@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca prof. Menchinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta eticheta acestuia. |