Alimentele care reduc riscul de Alzheimer
Sănătate · Stiri / 13.04.2010

O dieta care cuprinde mai multe nuci, peste, carne rosie, unt, anumite fructe si legume si mai putine lactate grase previne aparitia maladiei Alzheimer, potrivit unui aparut in Archives of Neurology si citat de publicatia medicala ScienceDaily.

O dieta care cuprinde mai multe nuci, peste, carne rosie, unt, anumite fructe si legume si mai putine lactate grase previne aparitia maladiei Alzheimer, potrivit unui aparut in Archives of Neurology si citat de publicatia medicala ScienceDaily.

 

Acest studiu, coordonat de medicul Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York, a fost efectuat pe un esantion de 2.148 de pacienti cu varsta medie de 65 de ani care nu prezentau simptome ale maladiei Alzheimer la inceputul cercetarii. Dupa o monitorizare de 18 luni in care participantii au raspuns la intrebari legate de alimentatia lor, 253 de voluntari au dezvoltat maladia Alzheimer.



Cercetatorii au identificat cateva alimente care au un rol semnificativ in reducerea riscului de Alzheimer: nucile si semintele, carnea de peste, carnea de pui, fructele, legumele crucifere si cu frunze verde inchis, carnea rosie, organele animalelor, unt, un consum moderat de lactate grase. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro